Activitatea Cabinetului Metodic
Clama
  • Concursul raional „Pedagogul Anului”, ediția 2023

    PEDAGOGUL ANULUI

    Profesorul bun explică. Profesorul foarte bun demonstrează. Profesorul eminent inspiră.

    Doar pașii unui pedagog creează destine și formează personalități.

    De motivare pentru autoafirmare și perfecționare continuă au dat dovadă, în acest an, cele 6 cadre didactice participante la Concursul raional „Pedagogul Anului”, ediția 2023, concurs care a devenit o frumoasă tradiție în r. Hîncești.

    Participanții la concurs, etapa finală, au rostit discursuri cu genericul „În numele viitorului”, inserând idei originale, aspirații temerare în plan profesional și au demon... Detalii

    Postat 20 aprilie 2023

  • Seminarul teoretico-practic pentru profesorii de geografie și istoria românilor și universală cu subiectul: ,,Proiectarea-realizarea evaluării în baza de competențe la istoria românilor și universală și geografie”.

    În conformitate cu Planul de activitate al DÎ Hîncești pentru luna aprilie, la data de 06.04.2023, în format online s-a desfășurat seminarul teoretico-practic pentru profesorii de geografie și istoria românilor și universală cu subiectul: ,,Proiectarea-realizarea evaluării în baza de competențe la istoria românilor și universală și geografie”. Activitatea face parte din formările în domeniul Managementul implementării calitative a curricula 2019.

    Seminarul a întrunit 64 de cadre didactice.

    Scopul proiectării-realizării evaluării în baza de competențe în învăţământ este de a oferi profes... Detalii

    Postat 20 aprilie 2023

  • Seminarul teoretico-practic pentru profesorii de matematică cu subiectul: ”Managementul implementării calitative a curricula 2019 în clasele V-VIII, X-XII la matematică din perspectiva formării competențelor”.

    În conformitate cu planul de activitate al DÎ Hîncești pentru luna martie, la data de 31.03.2023 în incinta GM Pașcani s-a desfășurat seminarul teoretico-practic pentru profesorii de matematică cu subiectul: ”Managementul implementării calitative a curricula  2019 în clasele V-VIII, X-XII la matematică din perspectiva formării competențelor”. Activitatea face parte din formările în domeniul Managementul implementării calitative a curricula 2019.

     Cu un cuvânt de salut a venit dna director, Ursu Ecaterina, făcând referire la istoricul localității și al școlii, proiecte implementate, rezultate obținute.

    ... Detalii

    Postat 20 aprilie 2023

  • Seminarul de formare pentru profesorii de matematică și istorie cu subiectul „ Elaborarea testului sumativ pentru elevii cu CES”.

    În conformitate cu planul de activitate al DÎ Hîncești pentru luna martie, la data de 24.03.2023 s-a desfășurat seminarul de formare pentru profesorii de matematică și istorie cu subiectul „ Elaborarea testului sumativ pentru elevii cu CES”, clasele absolvente IV, IX. S-a discutat despre cerințele elaborării unui test sumativ la finele unei trepte de învățământ. S-a accentuat despre importanța itemilor incluși într-un test de evaluare, ce trebuie să fie structurați astfel, încât să conțină sarcini din toate domeniile: cunoaștere și înțelegere, aplicare, integrare în strictă corespundere cu curriculumul modificat.

    ... Detalii

    Postat 20 aprilie 2023

  • Activitate de consiliere: ,,Adolescența: conștientizarea propriei identități și a altora”.

    Cât de important este să privim lucrurile în viață din mai multe perspective! Să cultivăm empatia, să ne ascultăm la modul real, să fim deschiși comunicării, să avem un dialog constructiv. În acest context, la data de 16 martie, 2023, în incinta Centrului de Ghidare și Consiliere în Excelență Educațională Hîncești, membrii Consiliului Raional al elevilor au participat la o activitate de consiliere: Adolescența: conștientizarea propriei identități și a altora, conform Planului de activitate al Direcției Învățământ Hîncești pentru luna martie. Activitatea a fost facilitată de către dna BRÎNZĂ Ana, psiholog, LT „Ștefan Holban&... Detalii

    Postat 20 aprilie 2023

  • Atelierul de lucru „Abordarea metodologică a subiectelor controversate la educație pentru societate”

    În conformitate cu Planul de activitate al Direcției Învățământ Hîncești, la data de 28 februarie, 2023, în incinta Centrului de Ghidare și Consiliere în Excelență Educațională Hîncești, s-a desfășurat atelierul de lucru „Abordarea metodologică a subiectelor controversate la educație pentru societate” (schimb de bune practici) cu profesorii care predau această disciplină școlară. Astfel, 37 de cadre didactice din r. Hîncești și-au consolidat cunoștințele cu privire la înțelegerea critică a contextelor și condițiilor care influențează procesul didactic în abordarea subiectelor controversate, iar prin activitățile desfă... Detalii

    Postat 20 aprilie 2023

  • Atelierul de lucru cu profesorii de Istoria românilor și universală și Geografie

    La data de 26 ianuarie, în incinta Gimnaziului Obileni, conform Planului Managerial de activitate al Direcției Învățământ Hîncești, pentru luna ianuarie 2023, s-a desfășurat Atelierul de lucru cu profesorii de Istoria românilor și universală și Geografie: Predarea transdisciplinară, elaborarea-pregătirea produsului/ proiectului din perspectiva formării competențelor cu caracter integrator la elevi.

    Atelierul a avut drept scop: valorificarea competențelor de bază prin intermediul stabilirii conexiunilor transdisciplinare cu caracter integrator la elevi.

    Prima parte a seminarului a fost moderată de Tașcă Elena, specialist metodist superior ș... Detalii

    Postat 20 aprilie 2023

  • Sesiunea de formare cu coordonatorii locali ANET

     

    În conformitate cu Planul de activitate al Direcției Învățământ Hîncești, marți, 24.01.2023, s-a desfășurat sesiunea de formare cu coordonatorii locali ANET din cadrul Programului de formare în domeniul protecţiei copilului împotriva violenţei. Activitatea a fost organizată de către Secţia Management al Curriculumului şi Formare Profesională din cadrul DÎ. Au beneficiat de formare 31 de coordonatori ANET cu un staj de activitate de 1-5 ani.

    În cadrul sesiunii de formare s-au discutat următoarele aspecte:

    1. Fenomenul violenței în instituția de învățământ;

    2. Procedura de organi... Detalii

    Postat 20 aprilie 2023

Button Home Button Top of Page