Concursului Raional de dans „Drag mi-i dansul strămoșesc”
Button Back

Clama
  • Concursului Raional de dans „Drag mi-i dansul strămoșesc”

     
    În premieră, la data de 23.04.2024, Direcția Învățământ Hîncești a organizat prima ediție a Concursului Raional de dans „Drag mi-i dansul strămoșesc”.
    Concursul s-a desfășurat în incinta sălii de festivități a IP Gimnaziului „Mihai Viteazul” Hîncești, în total au participat 10 colective de preșcolari, categoria de vârstă 5-7 ani.
    Scopul acestui concurs a fost cultivarea afecțiunii și respectului pentru tradiții, obiceiuri, folclor, totodată și promovarea valorilor culturale, valorificarea tradițiilor, obiceiurilor și creațiilor artistice adecvate vârstei preșcolare.
    Juriul a fost constituit din specialiști în domeniul culturii și educației. Fiecare participant a fost apreciat conform criteriilor precum corelarea între mișcare și muzică, ținuta scenică, expresivitatea artistică, autenticitatea și caracterul reprezentativ al dansului, corespunderea dansului și portului popular specific zonei.
    Iar prezența în sală a cadrelor didactice, a lucrătorilor muzicali, a părinților a încurajat și susținut micii participanți.
    Câștigătorii desemnați vor beneficia de diplome și premii.
    Direcția Învățământ aduce mulțumiri instituțiilor și APLI, care au dat curs invitației, promovând copiii din instituție și asigurându-le transport în siguranță.
    Totodată se aduc mulțumiri instituției gazdă pentru oferirea spațiului întru buna desfășurare a concursului.
    Maria Panciuc, specialist principal

    Postat 26 aprilie 2024

Button Home Button Top of Page