COMUNICAT DE PRESĂ: Forumul Educațional al angajaților din sistemul de învățământ al raionului Hîncești
Button Back

Clama
  • COMUNICAT DE PRESĂ: Forumul Educațional al angajaților din sistemul de învățământ al raionului Hîncești

    Realizări și opțiuni strategice, întru asigurarea unui învățământ modern de calitate, implementarea celor mai bune practici de dezvoltare a domeniului și de atragere a cadrelor didactice tinere, dar și modernizarea sistemului conform standardelor europene, au fost principalele subiecte discutate în cadrul Forumului Educațional al angajaților din sistemul de învățământ al raionului Hîncești, cu genericul „Învățământul modern: între probleme și realizări”, desfășurat la data de 29 august, 2023, în incinta LT „Ștefan Holban” Cărpineni. Evenimentul a reunit peste 150 de cadre didactice și manageriale, părinți, elevi. De asemenea, Forumul a fost onorat de prezența invitaților: secretarul de stat al MEC, dna Valentina Olaru, președintele r. Hîncești, dnul Iurie Levinschi, doctor habilitat, profesor universitar (prim prorector, prorector pentru activitatea didactică și studențească, USM), dna Otilia Dandara, șefa Direcției Educație Ungheni, dna Iulia Pancu, Președintele Consiliului Raional al Sindicatului Educației și Științei, dna Ana Cimpoieșu, primarul comunei Cărpineni, dnul Ion Cărpineanu.
    Evenimentul a debutat cu primirea tinerilor specialişti în rândurile comunității pedogogice a raionului, fiind urmat de prezentarea Raportului analitic privind realizările sistemului educațional raional în anul de studii 2022-2023 de către dna Valentina Tonu, șefa Direcției Învățământ Hîncești.
    În cadrul discuțiilor, dna Valentina Olaru a menționat deschiderea constantă pentru cooperare a ministerului către angajații din învățământ și și-a exprimat recunoștința pentru munca depusă de cadrele didactice, iar dna Otilia Dandara a subliniat rolul cadrelor didactice în informarea și ghidarea viitoarei generații printr-un proces de studii eficient. Despre rolul parteneriatelor, în asigurarea unui management de calitate, au vorbit: președintele raionului Hîncești, dl Iurie Levinschi și șefa DGE Ungheni, dna Iulia Pancu.
    Subiectele abordate în cele 5 ateliere au vizat provocările din sistemul educațional raional, inclusiv necesitatea modernizării infrastructurii școlare, posibilitățile de formare a cadrelor didactice și necesitățile identificate la nivel local în vederea asigurării calității și eficientizării procesului educațional. Orientările prioritare pentru activitatea sistemului educaţional din raion, în anul şcolar 2023-2024, au fost incluse în Rezoluția Forumului, care a fost votată unanim.
    https://www.facebook.com/directiainvatamant.hincesti/

    Postat 30 august 2023

Button Home Button Top of Page