SĂPTĂMÂNA ELECTORALĂ ÎN ȘCOLI: 21-25 mai 2018
Button Back

Clama
  • SĂPTĂMÂNA ELECTORALĂ ÎN ȘCOLI: 21-25 mai 2018

    Prin prezenta, Vă aducem la cunoștință că, în conformitate cu prevederile CEC și CICDE în parteneriat cu MECC, în scopul educării civice și informării cetățenilor în domeniul electoral, DÎ Hâncești propune instituțiilor de învățământ să desfășoare o oră de educație civică dedicată informării și educării electorale a tinerilor în perioada 21.05-25.05 (materialele se anexează).

    În acest sens, este în derulare o campanie mobilă de informare electorală în teritoriu. Reprezentanții CEC/CICDE participă la întâlniri cu reprezentanți ai administrațiilor publice locale, ai serviciilor desconcentrate, dar și alegători pentru a explica mecanismul următoarelor alegeri parlamentare. Subiectele discuției sunt: noile modificări ale Codului Electoral, informații cu privire la noile proceduri electorale, importanța participării la vot, rolul funcționarilor electorali, liderilor locali și ai diasporei etc. În cadrul întâlnirilor sunt distribuite un șir de materiale informative (Ghidul Electoral, Broșura CICDE - Democrația se învață, postere etc.).

    Campania “Democrația contează” este desfășurată de CEC/CICDE, în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.”

    NOTĂ: Materiale de suport vor fi remise în adresele electronice ale instituțiilor.

    Postat 16 mai 2018

Button Home Button Top of Page