Extras din procesul-verbal nr.2 al ședinței Conisliului de Administrație din 29.09.2022
Button Back

Clama
  • Extras din procesul-verbal nr.2 al ședinței Conisliului de Administrație din 29.09.2022

    Extras din procesul-verbal nr.2

    al ședinței Conisliului de Administrație din 29.09.2022

    Prezenți: Membrii CA; Angajații DÎ

    Invitați: La chestiunea a 2-a:

    Directorii liceelor: LT ”M. Sadoveanu”Hîncești, LT ”M. Eminescu” Hîncești, LT ”Universum”Sărata Galbenă, LT ”Șt. Holban”Cărpineni, LT Lăpușna.

    Ordinea de zi:

    1. Despre gradul de pregătire a instituțiilor educaționale către începutul noului an școlar 2022-2023 (Informează-V. Tonu, șefa DÎ)
    2. Despre rezultatele admiterii în licee (Informează-A. Șerban, sp. principal)
    3. Cu privire la rezultatele înscrierii în clasa I-a (Informează-A. Șerban, sp. principal)
    4. Cu privire la aprobarea Coniliului de Etică al DÎ (Informează-I. Cojocaru, șefa SMCFP)

    La chestiunea I-âi a informat  V. Tonu, șefa DÎ

    În baza informației prezentate, dezbaterilor, Consiliul de Administrație a decis:

    1. A lua act de informația prezentată de V. Tonu, șefa DÎ.
    2. A menționa mobilizarea, conjugarea eforturilor colectivelor de pedagogi și părinți, întru buna pregătire către debutul anului de studii 2022-2023.
    3. A pune în seama managerilor instituțiilor de învățământ:
      1. asigurarea funcționalității instituțiilor de învățământ pe tot parcursul anului de studii 2022-2023, prin crearea condițiilor igienico-sanitare și prevenirea situațiilor de risc pentru viața și sănătatea copiilor și angajaților;
      2. asigurarea instituțiilor de învățământ pe tot parcursul anului de studii 2022-2023, cu cantitățile necesare de săpun, detergenți, dezinfectanți, pentru realizarea măsurilor de dezinfecție și de asigurare a normelor igienico-sanitare, utilizând în acest scop resursele materiale, financiare și umane necesare;
      3. completarea claselor (grupelor), conform art. 51 din Codul educației pentru a asigura utilizarea rațională și eficientă a mijloacelor publice alocate;
      4. școlarizarea obligatorie a tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-16 ani;
      5. încadrarea în instituțiile de învățământ general a copiilor din familiile refugiate din Ucraina (conform ordinului MEC nr. 178 din 15.03.2022 ”Cu privire la încadrarea în instituțiile de învățământ general a copiilor din familiile refugiate din Ucraina”);
      6. organizarea alimentației elevilor claselor I-âi-a IV-a, a celor din familii socialmente vulnerabile și a elevilor claselor a V-a-a XII-a, după posibilități, opțional, contra plată;
      7. asigurarea instituțiilor de învățământ cu cadre didactice în scopul implementării prevederilor Planului-cadru pentru anul de studii 2022-2023;
      8. capacitarea instituțiilor cu cantitatea necesară de combustibil solid, în scopul asigurării regimului termic adecvat.
    4. A valida rezultatele evaluării instituțiilor și a propune spre premiere instituțiile ce au acumulta punctaj maxim (conform anexei).
    5. DÎ Hîncești (șefa DÎ-dna Tonu Valentina) va monitoriza permanent activitatea instituțiilor de învățământ pe parcursul anului școlar 2022-2023.

    La chestiunea a II-a a informat A. Șerban, sp. principal      

    În baza informației prezentate, dezbaterilor, Consiliul de Administrație a decis:

    1.  A  lua  act  de  informaţia prezentată  de  către Șerban Ala,  responsabil      de  problema  admiterii  în  liceu.
    2. A menționa instituțiile LT ” M. Sadoveanu”, LT ” M. Eminescu”, LT ” Ștefan Holban”, LT ” Universum” care au organizat și desfășurat procesul de admitere în stricta conformitate cu prevederile normative în vigoare.
    3. A indica LT Lăpușna în respectarea prevederilor ”Metodologiei de admitere a elevilor în învățăntul liceal”, art. 14.                                                                                                                            
    4.  A  indica  managerilor  şcolari  a  liceelor  teoretice  din  subordinea  DÎ Hânceşti:                                                                          -  efectuarea  unui  studiu  obiectiv  în planificarea  ofertei  locurilor şi  opţiunile  viitorilor  candidaţi;                                                                                                                       

     -abordarea  în  cadrul  Consiliilor  de  Administraţie ale  instituţiilor,  a  Adunărilor  părinteşti,  în  cadrul  orelor  de  ghidare  în  carieră  a  problemei  discutate,   cât  şi  a  alegerii  corecte  de  către  elev  a profilului  studiilor  postgimnaziale. 

    3.   DÎ va monitoriza activitatea  instituţiilor  subordonate  pe segmentul admiterii și a încadrării tuturor absolvenților gimnaziului la studii conform aptitudilor și profilul viitoarei profesii cu diferit profil.    

    La chestiunea a III-a informează A. Șerban, sp. principal

    În baza informației prezentate, dezbaterilor, Consiliul de Administrație a decis:

    1. A lua act de informaţia prezentată de Şerban Ala, specialist principal DÎ.
    2. A atenţiona directorii LT „ M. Eminescu” , LT „ M. Sadoveanu” , GM ” M. Viteazul” cu referire la solicitarea de la reprezentanții administrației publice  locale a listelor copiilor din districtul școlar stabilit și respectarea  cu stricteţe a districtelor şcolare în procesul de înmatriculare în clasa I.
    3. A indica directorilor tuturor instituţiilor şcolare  asupra :elaborării planului de înmatriculare în baza datelor despre numărul de elevi şi capacitatea de proiect a clădirii instituţiei;respectării cu stricteţe a districtelor şcolare ;asigurării  transparenţei procesului de înscriere în clasa I prin  afişarea pe panouri de afişaj , paginile web şi alte locuri accesibile pentru informarea părinţilor cu derularea procesului de înscriere în Clasa I;organizării ” Zilei ușilor deschise” pentru a informa părinții despre procesul de înscriere a copiilor în clasa I.

    La chestiunea a IV-a informat I. Cojocaru, șefa SMFCP

    CA a fost informat despre prevederile Planului de activitate al Consiliului de etică al DÎ Hîncești. CA a înaintat Planul pentru aprobare.

    În baza informației prezentate, dezbaterilor, Consiliul de Administrație a decis:

    1. A lua act de informația propusă de șefa DÎ Hîncești, dna I. Cojocaru, șefa SMCFP.
    2. A aproba Planului de activitate al Consiliului de etică al DÎ Hîncești (se anexează) .

     

    Președintele Consiliului de Administrație                     Valentina TONU

       Secretarul Consiliului de Administrație                         Oxana SCUTARU

    Postat 23 noiembrie 2022

Button Home Button Top of Page