Ședința on-line din 05 august 2021
Button Back

Clama
  • Ședința on-line din 05 august 2021

    Ședința on-line cu participarea reprezentanților Consiliului Raional și Centrului de Sănătate Publică Hîncești

    Direcția Învățământ Hîncești a organizat și desfășurat joi, 05 august 2021, ședința on-line cu tematica : ,,Gradul de imunizare a angajaților din instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal , precum și celor din instituțiile de educație timpurie din raionul Hîncești”.

    Au fost prezenți: doamna Lilia TĂNASE, vicepreședintele raionului pe problemele sociale, doamna Tamara PASCARU, șefa  Centrului de Sănătate Publică Hîncești, domnul Oleg CIUBOTARU, medic-epidemiolog.

    În debutul ședinței, doamna Valentina TONU, șefa Direcției Învățământ, a invocate momentele care au creat oportunitatea convocării – nivelul redus de imunizare a angajaților din sistemul educational, unul dintre indicatorii de evaluare a modului de pregătire a instituțiilor către începutul anului școlar 2021-2022.

    Participanții au fost informați pe larg despre tipurile de vaccinuri anti-COVID, avantajele vaccinării, riscurile în caz de nevaccinare a personalului din instituțiile de învățământ , precum și prevederile legislației cu privire la gradul necesar de imunizare a angajaților din instituțiile de învățământ, pentru a începe noul an de studii cu prezență fizică.

    Au fost adresate o serie de întrebări din partea celor prezenți la ședință cu referire la imunizare, precum și altele, cum ar fi: organizarea trecerii controlului medical obligatoriu, de care depinde  oficializarea permisului de activitate pentru toți angajații, precum și cel de funcționare a instituției în genere.

    Postat 05 august 2021

foto
foto
foto
Button Home Button Top of Page