Festivitatea solemnă consacrată primului sunet!
Button Back

Clama
  • Festivitatea solemnă consacrată primului sunet!

    Prin prezenta, Direcția Învățământ Hâncești Vă informează că festivitatea solemnă consacrată Primului sunet în anul școlar 2018-2019 va avea loc la 03 septembrie 2018, cu începere de la ora 8.30, în toate instituțiile de învățământ. Evenimentul va începe cu onorarea simbolurilor de stat. Durata festivității nu va depăși  45 de minute.

                    În contextul aniversării a 90-a a scriitorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, genericul primei ore de dirigenție este: ”Limba, istoria și pământul sunt cei trei piloni care țin o națiune – Ion Druță la cei 90 de ani împliniți”.

    La nivelul fiecărui ciclu de școlaritate, în dependență de gradul de cunoaștere de către elevi a personalității scriitorului, pot fi dezvoltate anumite linii de subiect, la discreția cadrului didactic: în ciclul primar recamandăm realizarea lecției cu tema Prima zi de școală  ( în baza fragmentului ”Culesul și semănatul” din romanul ”Povara bunătății noastre„ de I.Druță); în ciclul gimnazial: Valorile frumosului, Adevărului și ale Binelui în opera lui Ion Druță ; în ciclul liceal: Fenomenul cultural Ion Druță –expresie a verticalității morale și spirituale.

    În cadrul primei ore, recomandăm diriginților claselor I-XII să dezvolte următoarele aspecte: date relevante din biografia scriitorului, universul poetic, actualitatea temelor, rolul scriitorului în promovarea valorilor naționale și aportul acestuia la valorificarea patrimoniului cultural național (semnificația monumentului  ”Lumânarea recunoștinței” din orașul Soroca).

    Temei: Circulara MECC nr 03/1-09/2825 din 21.08.2018

    Postat 22 august 2018

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
2660 Circulara MECC (Primul sunet.PDF)
Button Home Button Top of Page