MANAGERILOR ȘCOLARI și CONTABILILOR SPRE EXECUTARE: RAPORTUL DE PERFORMANȚĂ PENTRU ANUL 2017
Button Back

Clama
  • MANAGERILOR ȘCOLARI și CONTABILILOR SPRE EXECUTARE: RAPORTUL DE PERFORMANȚĂ PENTRU ANUL 2017

    Managerilor școlari și contabililor spre executare:

     

                Prin prezentă, Direcția Învățământ Hâncești, solicită pe parcursul perioadei 29 ianuarie – 05 februarie 2018, prezentarea Raportului de performanță, FD-053, parte componentă a dării de seamă anuală 2017 (formularul EXCEL se anexează) și reprezintă analiza Programului de buget aprobat  pentru anul 2017 și, respectiv, executat la situația din 31.12.2017.  Raportul de performanță, FD-053, este compus din 4 compartimente:

    I – Informație generală

    II – Indicatorii de performanță (aprobați și executați, inclusiv explicații)

    III – Cheltuieli, mii lei (Clasa 2 și clasa 3, care au fost aprobate / precizate și respectiv executate la 31.12.2017)

    IV – Constatări, concluzii și recomandări (obligatoriu) – NOTA la Raportul de performanță

             RAPORTUL DE PERFORMANȚĂ se va prezenta semnat de managerul și contabilul instituției, aplicând sigiliul instituției, în 4 exemplare (1 ex. DÎ, 1 ex. DGF (darea de seamă anuală), 1 ex. - auditorul intern (dna V.Braga), 1 ex. - instituție), anexat de copia Programului de buget pentru anul 2017, care a fost aprobat de către Șefa DΠ(1 Pr) și Forma FE-009.

    Note:

    1) Rapoartele de performanţă se întocmesc semianual şi anual şi se prezintă concomitent cu rapoartele financiare în termenii stabiliţi pentru prezentarea acestora.

    2) Rapoartele de performanță se întocmesc de fiecare instituție bugetară (Org2). Ulterior autoritatea bugetară de nivel superior (Org1) întocmește raportul generalizat, pe care îl publică pe pagina web.

    3) Dacă unele obiective sau indicatori nu pot fi evaluați semestrial, valoarea realizată a acestora se completează doar în raportul anual. 

    4) Vor fi oferite explicații succinte despre cauzele devierilor în raport cu valoarea planificată a indicatorilor de performanță.

    5) În secțiunea  III la rubrica "Executat" se indică  executarea de casă, iar în cazul prestațiilor finanțate din BASS se vor reflecta cheltuielile efective.

    6) Această  secțiune trebuie să ofere o informație generală despre gradul de implementare a obiectivelor subprogramului. Vor fi formulate succint principalele constatări și  concluzii cu privire la  performanța realizată și factorii care au influențat devierile majore, precum și recomandări sau eventuale acțiuni corective pentru informarea și luarea deciziilor de către managerul de program și conducătorul autorității publice.

    7) Conducătorul autorității bugetare și șeful subdiviziunii responsabile de politici  semnează doar rapoartele generalizate ale autorităţii bugetare la nivel de subprogram.

              Ex. G.Țurcanu

                Șef SMEFP                                                                                          

     

    Postat 29 ianuarie 2018

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
2493 RAPORTUL DE PERFORMANȚĂ PENTRU ANUL 2017 (RAPORT_PERFORMANTA_ANUL2017_fd-053_nou.xls)
Button Home Button Top of Page