MANAGERILOR ȘCOLARI SPRE INFORMARE și EXECUTARE:
Button Back

Clama
  • MANAGERILOR ȘCOLARI SPRE INFORMARE și EXECUTARE:

     Vă informăm cu referire la două subiecte: susținerea examenelor de absolvire a gimnaziului în regim de externat și subiectele unice pentru olimpiadele raionale.

    1. Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de absolvire, în regim extern, a nivelurilor de învăţământ, sesiunea 2016, care este încă în vigoare, dar și a prevederilor proiectului de Regulament cu privire la examenele de absolvire a gimnaziului ”Candidații care solicită susţinerea examenelor de absolvire a gimnaziului în regim de externat, adresează, în perioada 10 ianuarie - 15 februarie a anului în curs, o cerere, conform Anexei nr. 10 la prezentul regulament, directorului instituţiei de învăţământ, desemnată în calitate de Centru de susţinere a examenelor de absolvire a gimnaziului în regim de externat. La cerere, candidatul anexează situaţia şcolară a ultimului an de studii şi copia actului de identitate.”. Centrul/centrele de susţinere a examenelor de absolvire a gimnaziului în regim de externat se instituie prin ordinul șefului organului local de specialitate în domeniul învățământului.
    Atașat este modelul de cerere.

    2. Teste unice pentru olimpiadele raionale anul 2018 vor fi elaborate de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare pentru aceleași discipline pentru care au fost elaborate în anul 2017, și anume: matematica, biologia, geografia, istoria românilor și universală, limba și literatura română (limba de instruire), economie, științe.


           Pentru orice întrebare nu ezitați să contactați specialiștii SPEM, Direcția Învățământ.

    ex. E.Buruian, 

    Șef-adjunct, șef SPEM

    Postat 05 ianuarie 2018

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
2457 ANEXA 10_GIMNAZIU EXTERNAT (Anexa nr.10 Externat Gimnaziu.doc)
Button Home Button Top of Page