MAXIMĂ ATENȚIE MANAGERILOR de LICEE și RESPONSABILILOR BAC 2016
Button Back

Clama
  • MAXIMĂ ATENȚIE MANAGERILOR de LICEE și RESPONSABILILOR BAC 2016

    MAXIMĂ ATENȚIE MANAGERILOR de LICEE și RESPONSABILILOR BAC 2016

    Urmare a verificării de către Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare a datelor candidaţilor la examenul de bacalaureat introduse în SAPD de către instituţiile de învăţămînt au fost identificate erori de următorul tip:
    1. Pentru unii candidaţi restanţieri nu este pusă bifa „promoţie anterioară”;
    2. Pentru unii candidaţi restanţieri, care au fost eliminaţi în sesiunea de examene 2014, 2015 sînt introduse notele de la probele de examen;
    3. Pentru unii candidaţi restanţieri este modificată disciplina la solicitare sau limba străină;
    4. Pentru unii candidaţi restanţieri sînt introduse greşit notele medii din planul cadru;
    5. Pentru unii candidaţi restanţieri sînt introduse greşit notele (recunoscute) de la probele promovate în sesiunile anterioare;
    6. Pentru unii candidaţi restanţieri sînt introduse note la probe de examen care nu au fost promovate în sesiunile anterioare;
    7. Pentru unii candidaţi restanţieri sînt introduse literele „N” (neprezentat), „E” (eliminat);
    8. Pentru unii candidaţi restanţieri a fost modificat profilul;
    9. Pentru unii candidaţi este greşit selectat tipul candidatului etc.


    Verificarea on-line a datelor candidaţilor introduse în SAPD, desfăşurată în perioada 20-30 martie, care se realizează în conformitate cu prevederile din Secţiunea 5, Cap.II, Secţiunea 4, Cap.III a Instrucţiunii privind procedurile de administrare a Sistemului Automatizat de Prelucrare a Datelor, trebuie să elimine aceste erori, precum şi alte tipuri de erori dacă acestea există.
    Demersurile Instuțiilor către Direcţia Învăţămînt, referitoare la corectarea erorilor identificate la verificare, se prezintă, în termen de 2 zile de le identificarea erorii. Prin urmare ultimele demersuri pot fi depuse pînă la data de 29 martie 2016.
    Demersul va conţine anexat documentele corespunzătoare pentru corectarea datelor: demersul de la instituţia de învăţămînt, nota explicativă a directorului instituţiei de învăţămînt, copii autentificate ale documentelor confirmative (pagini din catalog, cererea candidatului, borderouri de notare, etc).
    Pentru demersurile prezentate în termen nu vor fi iniţiate proceduri de aplicare a sancţiunilor pentru directorii de instituţii sau persoane responsabile.

     


    Responsabil BAC raional: Galina Țurcanu

    Postat 23 martie 2016

Button Home Button Top of Page