Cu privire la securitatea copiilor în perioada sărbătorilor de Paști
Button Back

Clama
  • Cu privire la securitatea copiilor în perioada sărbătorilor de Paști

              Managerilor instituțiilor preuniversitare

     

          Prin prezenta, Direcția Învățămînt atenționează instituțiile de învățămînt din subordine, despre necesitatea organizării activităților de instruire a elevilor privind comportamentul responsabil în perioada vacanței de Paști (11-20.05.2015).   

          În acest context, se recomandă întreprinderea măsurilor de prevenire a situațiilor de risc, prin antrenarea pedagogilor și reprezentanților inspectoratelor de poliție teritoriale, a lucrătorilor medicali, a serviciilor de pompieri și situații excepționale din localitate, în discuții privind comportamentul responsabil al copiilor, cu scopul evitării situațiilor de risc pentru viața și sănătatea acestora. Se va atrage atenție pericolelor de intoxicare cu produse alimentare, gaze și alte substanțe necunoscute; situațiilor cu pericol de electrocutare, de incendii, înec; se va atrage atenție responsabilităților participanților la trafic și în alte situații care pot să apară în perioada de primăvară, cînd elevii dispun de mai mult timp liber pentru joacă.

        

           În cadrul activităților extracurriculare specifice sărbătorilor de Paști copiii vor fi supravegheați permanent de către cadrele didactice responsabile. În activități pot fi implicați și părinții. Pe parcursul activităților din instituții va fi obligatorie prezența administratorului și profesorului de serviciu, pînă la încheierea acestora.     

          Administrațiile instituțiilor de învățămînt vor ține sub control permanent situația din teritoriu. În cazul unor situații excepționale se vor întreprinde măsuri concrete de protecție și se va informa imediat inspectorul patron al direcției.

     

     

    Șeful Direcției Învățămînt                                                        TONU Valentina

    Postat 06 aprilie 2015

Button Home Button Top of Page