Sesiunea de informare cu genericul: ,,Integritate: credibilitate în sistemul educațional”.
Button Back

Clama
  • Sesiunea de informare cu genericul: ,,Integritate: credibilitate în sistemul educațional”.

    În contextul lansării Campaniei de informare, inițiată de Ministerul Educației și Cercetării și Centrul Național Anticorupție ale Republicii Moldova, CNA în colaborare cu Direcția Învățământ Hîncești, a desfășurat miercuri, 14 iunie 2023, ora 1000, în Sala Mare ,,Constantin Stere” din incinta Consiliului Raional Hîncești, sesiunea de informare cu genericul: ,,Integritate: credibilitate în sistemul educațional”.

    La activitate au participat managerii instituțiilor de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal din raion, Șefa adjunct a Direcției Învățământ Hîncești doamna Eugenia BURUIAN, Președintele CR al FSEȘ Hîncești doamna Ana CIMPOIEȘU și specialiștii Direcției Învățământ.

    Doamna Eugenia BURUIAN, Șefa adjunct a DÎ Hîncești, a dat start evenimentului, fiind enunțat subiectul și obiectivele acestuia.

    În continuare moderatorul sesiunii de informare doamna Natalia CHEPTEA, ofițeră în cadrul Direcției Educație, Anticorupție, CNA al Republicii Moldova, a expus detaliat, prin exemple concrete, subiectul, menționând că sarcina fiecăruia, la moment, este să se protejeze de cazuri de corupție, să fortifice capacitatea instituțională și profesională în scopul integrității, credibilității în sistemul educational.

    Celor prezenți la sesiune li s-au aprofundat cunoștințele referitor la Integritatea instituțională și profesională în domeniul Educației și la sigur, în raionul Hîncești, se va continua activitatea, respectând regimul juridic la nivel de fiecare instituție de învățământ.

    La finalul întâlnirii doamna Eugenia BURUIAN, în numele participanților,    i-a mulțumit doamnei Natalia CHEPTEA pentru elucidarea aspectului integrității instituționale și profesionale, menționând că fiecare conducător, inclusiv cel al instituțiilor de învățământ, trebuie să conștientizeze importanța asigurării integritărții profesionale.

    Sperăm la colaborare și în continuare.

     

     

    Ex: Mititel Violeta,

    specialis principal, Resurse umane

     

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=793076642419452&set=pcb.793076845752765

    Postat 14 iunie 2023

Button Home Button Top of Page