Comunicat de presă_Ziua profesională a lucrătorilor din învățământ!
Button Back

Clama
  • Comunicat de presă_Ziua profesională a lucrătorilor din învățământ!

    Direcția Învățământ Hîncești, în colaborare cu LT ”Universum” Sărata Galbenă”, a organizat și desfășurat, cu respectarea strictă a tuturor regulilor în contextul pandemiei COVID-19,  în incinta Palatului de Cultură din municipiul Hîncești -

    ZIUA PROFESIONALĂ A LUCRĂTORILOR DIN ÎNVĂȚĂMÂNT.

    La sărbătoare au participat personal managerial și didactic, cu nume notorii, cu rezultate deosebite obținute pe parcursul activității educaționale.

    Printre oaspeții de onoare, la Festivitate, au fost prezenți:

    - dl Iurie Levinschi, Președintele Raionului Hîncești;

    - dna Lilia Tănase, vicepreședintele raionului pe problemele sociale,

    - dl Dumitru Cornei, vicepreședintele raionului,

    - dna Valentina Manic, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ex-vicepreședinte al Raionului Hîncești;

    - dna Ana Cimpoieșu, președintele CR al FSEȘ;

    - consilieri raionali;

    - Pedagogi-veterani ai sistemului educațional raional.

             Cu un mesaj de felicitare, punctând  obiectivele/sarcinile prioritare ce stau în fața sistemului educațional din raion, a venit în fața colegilor Dna Valentina TONU, șefa Direcției Învățământ Hîncești.  Dumneaei a menționat înserând nu doar considerațiile, urările de gratitudine, respect și apreciere a muncii angajaților din sistem, ci și expunând imperativitatea brandingului personal, care trebuie să devină una dintre preocupările esențiale ale breslei noatre pedagogice.

    Cuvântul de felictare al dlui Iurie Levinschi a fost urmat de citirea Dispoziției Președintelui Raionului Hîncești cu prilejul Zilei Profesionale a Lucrătorilor din Învățământ, fiind urcați în scenă, pentru decernarea cu diplome și cadouri de preț, un grup de manageri și profesori din instituțiile de învățământ ale raionului.

    Dna Lilia Tănase a felicitat corpul didactic din raion cu ocazia sărbătorii și a înmânat Diploma Ministerului Educației și Cecetării profesorilor cu rezultate deosebite, pentru devotament și perseverență în promovarea educației de calitate în semn de recunoștință și apreciere a activității în domeniul învățământului.

    A felicitat personalul didactic, managerial atât cel prezent la sărbătoare, cât și cel rămas în teritoriu și a acordat Diploma de gradul II și III din partea Parlamentului Republicii Moldova unui grup de manageri, profesori pentru contribuție de succes la dezvoltarea procesului educațional în Republica Moldova dna Valentina Manic, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova.

    De asemenea, s-au învrednicit de diplome de onoare din partea Direcției Învățământ Hîncești profesori, învățători, educatori, personal non-didactic, cărora le-au fost înmânate de oaspeții prezenți la Sărbătoare.

    În cele din urmă, au fost aduse la cunoștință totalurile pregătirii instituțiilor de învățământ către debutul noului an școlar 2021-2022. Pentru conforma pregătire a spațiului educațional, crearea condițiilor optime pentru desfășurarea cu succes a procesului educațional în contextul pandemiei de COVID-19, instituțiile de învățământ din raion s-au învrednicit de Diplome de gradul I, II, III și de premii bănești pentru dotarea cu TIC a instituțiilor.

    Nu a lipsit nici momentul de a invita în scenă veteranii muncii pedagogice, cei cărora le datorăm anii trăiți tumultos spre edificarea luminii. Acestora, dna Cimpoieșu Ana, președintele CR al FSEȘ, le-a mulțumit pentru activitate, urându-le sănătate multă pentru a se bucura de viață, încă mulți ani înainte, alături de cei dragi și le-a oferit câte un ajutor material din partea Consiliului Raional al FSEȘ.

    Punctul culminant al sărbătorii a fost decernarea Distincției  PEDAGOGUL DE ONOARE al raionului Hîncești. Tradițional, Dna Valentina TONU, șefa DÎ Hîncești, decernează Distincția sus menționată pedagogilor cu o experiență vastă în activitate, cu rezultate frumoase și cu merite deosebite în educarea noilor generații. În acest mijloc de toamnă, de titlul Pedagogul de onoare al raionului Hîncești   s-au învrednicit, după cum urmează:

    -         Dna Elizaveta Cociu, profesor de limba engleză, grad didactic Doi, Gimnaziul ”M.Viteazul” Hîncești;

    -         Dna Cojocaru Elizaveta, ex-director, profesor de chimie, grad didactic Unu, LT ”Șt.Holban” Cărpineni;

    -         Dna Panciuc-Dănilă Maria, specialist principal, SPEM, Direcției Învățământ Hîncești;

    -         Vîlcu Veronica, profesor de chimie, grad didactic Unu, LT ”M.Sadoveanu” Hîncești;

    -         Dna Costrîj Ala, specialist superior, SPEM, Direcția Învățământ, profesor de limba rusă, grad didactic Unu;

    -         Grinciuc Svetlana, învățătoare, grad didactic Unu, LT ”Șt.Holban” Cărpineni.

    Pentru ca sărbătoarea să fie cu adevărat sărbătoare, Direcția Învățământ a invitat Ansamblul etnofolcloric ”DOINA”, conducător artistic dl Glodea Ion. Și cu adevărat atmosfera a fost incitantă când membrii ansamblului au interpretat un buchet de melodii în fața celor prezenți în sală, unindu-i într-o horă de sărbătoare.

    Postat 07 octombrie 2021

Ziua profesională a lucrătorilor din învățământ!
Ziua profesională a angajaților din învățământ!
Ziua profesională a angajaților din învățământ!
Ziua profesională a angajaților din învățământ!
Ziua profesională a angajaților din învățământ!
Ziua profesională a angajaților din învățământ!
Ziua profesională a angajaților din învățământ!
Ziua profesională a angajaților din învățământ!
Ziua profesională a angajaților din învățământ!
Button Home Button Top of Page