Comunicat de presă
Button Back

Clama
  • Comunicat de presă

    Comunicat de presă

    La data de 03.01.2020, s-a desfășurat atelierul raional cu membrii Consiliului Raional al Elevilor de pe lângă Direcția Învățământ Hâncești, cu subiectul „Școala prietenoasă copilului-rezultatul parteneriatului școală-elev-părinte”.

     Aspectele teoretice ale seminarului au fost prezentate de către dna M.Pascal, specialist metodist DÎ, respopnsabil de activitatea CRE-ului. Elevii au fost orientați spre a recunoaște rolul său central în ”formula” de parteneriat și asumarea de responsabilități în crearea și menținerea unui mediu prietenos pentru fiecare copil din instituția de învățământ, De-asemenea membrii CRE au aflat și care sunt pașii pe care trebuie să-i întreprindă Consiliul elevilor pentru a avea o școală pritenoasă, cum să colaboreze cu partenerii educaționali: profesori și părinți, cum să acționeze pentru a avea rezultate.

    La partea practică a atelierului aceștia au identificat punctele tari și punctele slabe ale școlii pe care o reprezintă, cât de ”prietenoasă” le este școala, cât de deschiși spre colaborare sunt părinții și profesorii.

    La final de atelier, elevii au fost motivați de către dna Buiuc Vera, specialist principal DÎ, să lectureze ziare, să-i îndemne și pe colegi la lectură, să inițieze dezbateri și concursuri literare, astfel ca lectura să devină o hrană zilnică necesară creierului și ca rezultat fiecare să devină mai informat, mai apărat, mai pregătit.

                De la atelier elevii au plecat cu o temă pentru acasă și anume: organizarea și desfășurarea unei activități interesante prin care să implice părinții, profesorii și cât mai mulți elevi, sporindu-le interes pentru participare și implicare și ca rezultat școala să devină mai ”prietenoasă”.

     

     

    Ex:Pascal M

    Postat 13 ianuarie 2020

Atelier de lucru cu membrii CRE
Atelier de lucru cu membrii CRE
Atelier de lucru cu membrii CRE
Atelier de lucru cu membrii CRE
Button Home Button Top of Page