Comunicat de presă: Seminar raional cu bibliotecarii!!!
Button Back

Clama
  • Comunicat de presă: Seminar raional cu bibliotecarii!!!

     Miercuri, 15mai, în incinta IP GM Dancu, DÎ a  desfășurat seminarul teoretico-practic raional al bibliotecarilor școlari cu tematica: ,,Lectura - factor important al dezvoltării gândirii critice și a competenței de comunicare”.

    Reperele teoretice au fost prezentate de dna  Vera Buiuc, specialist principal, metodist DÎ Hîncești, care a pus în discuție problema stimulării interesului pentru lectură la copiii de vârstă scolară,  menționând că este de competența și de responsabilitatea bibliotecarului școlar să formeze un cititor activ, cu gândire critică și abilități de comunicare bine dezvoltate.

             În  continuare a fost desfășurată o activitate cu genericul ,,Modalități de stimulare a intersului copilului pentru lectură” in cadrul căreia, un grup de elevi din  gimnaziu, a participat la un maraton al lecturii. Alt grup, format din  elevi cu cerințe educaționale speciale, a fost antrenat într-un atelier de lectură și creație.

    Participanții, deasemenea, au urmărit,  cu un interes deosebit, prezentările de carte făcute de către elevi pasionați de lectură din GM Dancu, la fel și prezentările de carte a elevilor – oaspeți, învingători ai multor concursuri literare, veniți din LT ”Mihai Eminescu” Hîncești.

              Pe parcursul activității au fost rostite cuvinte frumoase în adresa cărții, bibliotecii, dar și a bibliotecarului ,,fără de care biblioteca este ca o casă nelocuită”, după cum spunea N.Iorga.

              Apoi discuțiile s-au centrat pe problemele curente și de perspectivă a bibliotecilor școlare, menționăndu-se, că biblioteca din GM Dancu poate servi drept model de bibliotecă școlară modernă:

    încăpere atractiv amenajată, mobilier adecvat unei  biblioteci, dotată cu calculator, conectat la internet, tehnică de printare, dotări anuale financiare la achiziție de carte -  în jurul a 15, 000 lei.

             Transformarea bibliotecii școlare în acel  centru cultural și informațional care adaugă plus valoare procesului educațional, s-a produs grație colaborării strânse dintre toți factorii implicați în educație: echipa managerială, director d-na Nina Grigoreț, care a impresionat prin comunicativitate, calm, deschidere la tot ce e nou; bibliotecarul școlar, Gosav Teodosia, grad profesional II; întreg corpul  didactic.

             DÎ aduce mulțumiri administrației GM Dancu pentru efortul depus în organizarea și desfășurarea seminarului.

    Postat 20 mai 2019

Seminar raional cu bibliotecarii
Seminar raional cu bibliotecarii
Seminar raional cu bibliotecarii
Button Home Button Top of Page