Comunicat de presă_Concurs raional al cercurilor dramatice!
Button Back

Clama
  • Comunicat de presă_Concurs raional al cercurilor dramatice!

    La data de 19 aprilie, curent, LT ”Mihai Eminescu”  a găzduit concursul raionl al cercurilor dramatice, la care au participat colective teatrale din 12 instituții școlare.

                    Cei  aflați  în sală au avut fericita ocazie de a vedea spectacole bine realizate și interpretate.

                     Niște echipe de amatori , cărora le putem spune, pe bună dreptate, răspânditori ai culturii, au reușit, prin joc inspirat, să capteze atenția spectatorului, făcându-i să trăiască aceleași emoții, să respire aceleași sentimente cu personajele din scenă.

                    Spectacole coerente, cu lucruri puse cap la cap, am putut urmări în evoluările îndrăgostiților de arta teatrală din GM Fundul Galbenii, LT Lăpușna, LT ”Mihai Eminescu”.

                    Teatrul de păpuși din GM Bălceana a intrat în concurs cu multă dispoziție în scenă, pe care a revărsat-o  în sală cu generozitate. Decorațiunile frumoase, păpușile  bine lucrate au fost menționate de toți cei prezenți.

                    Cu spectacole frumoase și cu abordări regizorale originale s-au remarcat colectivele teatrale venite din GM Bujor și GM ”Cezar Radu” Leușeni.

                    Spectacolul prezentat de teatrul ”Ghioceii” din GM Mingir ne-a demonstrat că acolo, unde există dorință, dăruire, profesionalism și multă muncă, cu bugete infim  de mici, se pot face lucruri uimitoare.

                    Jocul unora dintre elevi : Chirița (Centrul de creație pentru copii  Hîncești), Regele cu moț (LT ”Mihai Eminescu,,), fata babei (GM Bălceana), meșterul Manole (LT Lăpușna), cumnata lui Dănilă Prepeleac (GM Bujor), Anghelușa (GM Pereni), ne vorbesc, cu certitudine, că în  instituțiile școlare avem talente, care tebuie, neapărat, valorificate și dezvoltate prin activități de acest gen.

                    Concursul a fost o competiție, în care unii nu au atins înălțimea, pe care a stabilit-o organizatorul (punctaj de la 15-la 25 ), dar urmează și alte asemenea evenimente, care le vor oferi posibilitatea de a se distinge.

                    Mulțumim tuturor participanților.

    Un paște Fericit!

    Postat 26 aprilie 2019

Concursul raional al cercurilor dramatice
concurs raional al cercurilor dramatice
Concursul raional al cercurilor dramatice
Button Home Button Top of Page