Managerilor spre informare_Ziua Memoriei!
Button Back

Clama
  • Managerilor spre informare_Ziua Memoriei!

    În atenția managerilor!

                În conformitate cu prevederile Dispoziției Guvernului Republicii Moldova nr. 8 – d din 11.02.2019 Cu privire la organizarea manifestațiilor consacrate Zilei Memoriei, la 2 martie 2019 se comemorează 27 ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

                În vederea realizării Planului manifestărilor Consacrate Zilei Memoriei (2 martie) în amintirea victimilor și celor căzuți  în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, aprobat prin Dispoziția Guvernului RM și în scopul sensibilizării tinerii generații privind impactul conflictului de la Nistru din 1992 asupra statalității și integrității țării, solicităm conducătorilor instituțiilor de învățământ să desfășoare în parteneriat cu bibliotecile publice din localitate, în perioada 1-11 martie 2019, Săptămâna Memoriei eroilor căzuți în conflictul armat din anul 1992 pentru independența și integritatea Republicii Moldova.

                Instituțiile de învățămănt vor organiza în perioada 1-11 martie 2019, activități de sensibilizare a elevilor privind impactul evenimentelor din cadrul conflictului trasnistrean ce vor include:

    • desfășurarea în data de 4 martie a primei lecții (cl. V-XII) – ora de educație patriotică, dedicată manifestărilor de patriotism a compatrioților în cadrul conflictului de pe Nistru cu păstrarea unui minut de reculegere în memoria celor căzuți;
    • amenajarea standurilor temetice dedicate implicării cetățenilor din localitate în acțiunile de apărare a integrității țării;
    • organizarea unui concurs de eseuri cu genericul ”Eternă Pace”;
    • desfășurarea competițiilor sportive în memoria eroilor din localitate, căzuți în conflictul armat de pe Nistru.

    Șefa DΠ                                                                                             V. TONU

    Postat 04 martie 2019

Button Home Button Top of Page