Concursul de recitare „Un an școlar împreună cu voi „Alunelul”, „Florile dalbe„ și „Noi!”
Button Back

Clama
  • Concursul de recitare „Un an școlar împreună cu voi „Alunelul”, „Florile dalbe„ și „Noi!”

    Concursul de recitare
    „Un an școlar împreună cu voi „Alunelul”, „Florile dalbe„ și „Noi!”

    https://www.facebook.com/photo?fbid=953409046386210&set=pcb.953413266385788

    La data de 30 martie, 2024, LT„Mihail Lomonosov” a fost gazda unui eveniment literar-artistic, care s-a înscris în Programul de lectură și creație artistică
    „Un an școlar împreună cu voi „Alunelul”, „Florile dalbe„ și „Noi!”, inițiat de Direcția Învățământ și care are drept scop - captarea și sporirea interesului comunității școlare pentru revistele cu conținut cognitiv și literar – artistic, destinate copiilor și adolescenților.
    Sub semnul dragului de artă, poezie și frumos, evenimentul a adunat peste 60 de elevi cu interes sporit și aptitudini în domeniul cultural artistic, care au fost devizați în 2 categorii de vârstă: elevi din clasele a III-a și a-V-a; elevi din clasele a VI-ea și a VIII-a.
    Concursul a fost organizat de către Direcția Învățământ, dar corpul didactic al liceului, în parteneriat cu părinții, și-au asumat o mare parte din responsabilităti: amenajarea sălii, care a stărnit un val de admirație din partea celor sosiți la eveniment, sonorizarea, organizarea spațiului pentru a oferi posibilitate concurenților să-și pregătească cele necesare pentru evoluare, personal de serviciu, care a avut menirea de a menține ordinea, de a aerisi sala, deoarece, chiar de la începuturi, concursul s-a transformat într-un extraordinar specacol de poezie, care a menținut marea majoritate a celor prezenți, cu sufletul-strună de emoții, pierzând simțul timpului, până a evoluat ultimul concuent.
    Tonul activității l-au dat micii declamatori din grădinița „Alionușca”, care au venit cu un recital-surpriză de poezie viereană. Recitarea lor pasională, memorizarea unor poezi, care, după vârsta lor erau prea lungi, au reușit să spulbere emoțiile elevilor-concurenți și, poate de aceea , evoluările au fost atât de frumoase și memorabile, căci recitalul devenise ceva firesc, descătușat, spus și ascultat cu sufletul.
    În debutul activității, atât de frumos a vorbit despre poezie eleva clasei a VII-a, BARCARI Nadejda, din GM„Anton Bunduchi” Buțeni, încăt, toți și-au pus întrebarea:„Cum e posibil să nu iubești poezia?”
    Poezia te cutremură, poezia îți dă bucurie și zâmbet, îți dă tot de ce ai nevoie!
    Două eleve din GM Cățeleni, cu cosițe lungi, în priviri cu tot seninul cerului, în inimi cu toată bunătatea pământului, au prezentat un spot publicitar bine gândit, frumos rostit și argumentat, în favoarea abonării acestor reviste. Cu siguranță că spotul va avea efectul scontat, măcar, la o parte din cei prezenți în sală.
    Juriul, reprezentat din personalități notorii în ale scrisului: Ion ANTON, Claudia PARTOLE, Eudochia VERDEȘ, au rămas impresionați de felul cum au fost selectate bucățile poetice ca valoare literară, mesajul profund transmis, de diversitatea materialui triat, fiecare concurent străduindu-se să prezinte scriitori de o valoare incontestabilă, să aducă la cunoștința publicului poeți, care, după părerea lor și a mentorului au sclipiri de stele.
    Juriul s-a străduit să aprecieze la justa valoare toti participanții, luând în calcul originalitatea, creativitatea, fonul muzical, mai ales, limbajul elevat, vestimentația și felul de ași exterioriza emoțiile.
    Juriul a decis să decerneze diplome și abonamente de reviste celor mai buni, din cei toți buni, totodată oferind și cărți cu autografe acelor elevi, care i-au impresionat, în mod deosebit.
    Direcția Învățământ aduce mulțumiri echipei manageriale din LT„Mihail Lomonosov”, tuturor celor implicați în buna organizare și desfășurare a activitățiii.

    Ordinul de premiere și procesul-verbal cu semnăturile membrilor juriului vor fi plasate în poștele electonice ale instituțiilor.

    Vera Buiuc, sp. principal, metodist, DÎ.

    Postat 02 aprilie 2024

Button Home Button Top of Page