Gala Laureaților, ediția 2020
Button Back

Clama
  • Gala Laureaților, ediția 2020

    Direcția Învățământ Hîncești a desfășurat, pentru al VII-lea an consecutiv,  Gala Laureaților-eveniment care unește munca și performanța.

    În contextul epidemiologic de COVID -19, activitatea s-a desfășurat, la nivel de raion, cu un număr limitat de persoane în sala ”Constantin Stere” a Consiliului Raional Hîncești, dar cu un auditoriu foarte mare, conectat online la eveniment. Festivitatea a avut drept scop susținerea cadrelor didactice și a elevilor dotați, apți de performanțe ai raionului Hâncești.

    În deschiderea evenimentului, dna Valentina Tonu, șefa DÎ, a menționat că Gala Laureaților este destinată aprecierii atât a elevilor, cât și a profesorilor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele raionale și republicane. De asemenea, a fost accentuat faptul că ediția 2020 a olimpiadei raionale a întrunit un număr plenar de participanți, circa 1000, iar 465 dintre ei s-au învrednicit de poziții premiante. Clasamentul la categoria licee rămâne, ani la rând, unul constant: LT „M. Sadoveanu” Hîncești, urmat de LT „M. Eminescu” Hîncești, LT „Șt. Holban” Cărpineni. La categoria gimnazii se remarcă o schimbare a pozițiilor de la o ediție la alta, în anul curent lider fiind GM „S. Anisei” Negrea. Doamna Tonu Valentina a apreciat și rezultatele înregistrate de către  Petrușan Nicu, LT „M. Sadoveanu” Hîncești, Ignat Oleg, LT „M. Lomonosov” Hîncești la olimpiadele  republicane.

    În cadrul activității, au fost celebrați elevii care s-au învrednicit de locurile I, II, III, Mențiune în cadrul olimpiadei raionale, profesorii-mentori. Au fost aplaudați cei 43 de promotori consecvenți ai imaginii raionului,  elevii care au obținut cel puțin două locuri premiante în cadrul concursurilor raionale și profesorii, animatori performanți, discipolii cărora au trei sau mai multe locuri premiante. De titlul de Profesor, Animator de excelență, s-a învrednicit doamna Pîrău Olga, LT „M. Sadoveanu” Hîncești, discipolii căreia doi ani consecutiv au obținut locuri premiante în cadrul olimpiadei republicane.

     DÎ Hîncești a instituit, la finele anului de studii 2019-2020,BURSA DE EXELENȚĂ pentru cinci absolvenți, care, pe parcursul desfășurării procesului instructiv-educativ, au obținut rezultate excepționale la învățătură, în domeniul sportului și artelor, s-au implicat activ în activitățile extrașcolare, demonstrând competențele obținute și poziția civică în societate.Acest element de noutate al Galei a accentuat  momentul festiv sărbătorii.De  Premiul Excellentia ”Susținem excelența în educație” s-a învrednicit Petrușan Nicu, elev al LT „M. Sadoveanu” Hîncești.

     Învingătoare a celei de- a  III- a ediție a Concursului de creație literară Constantin Tănase a fost declarată Guștiuc Nicoleta, CE Cotul Morii.

    Gala a fost completată cu momente de omagiu și elogiere aduse de către elevii și profesorii instituțiilor (LT „M. Sadoveanu” Hîncești, LT „M. Eminescu” Hîncești, LT „Șt. Holban” Cărpineni) pentru Ctitorul neamului românesc Ștefan cel Mare, Luceafărul poeziei române Mihai Eminescu, dascălilor care dăruiesc lumină.

    Iar colindul interpretat de colectivul folcloric „Pe-un picior de plai” din GM Pășcani a creat o atmosferă de sărbătoare.

    Gala Laureaților continuă să aducă an de an publicului emoții deosebit de frumoase, iar, în rezultat, fiecare ediție aduce și noi succese.

     

    Oxana Scutaru, sp. principal, DÎ

    Postat 24 decembrie 2020

Gala Laureaților!
Gala Laureaților!
Gala Laureaților!
Gala Laureaților!
Gala Laureaților!
Button Home Button Top of Page