COMUNICAT DE PRESĂ: Festivalul-concurs de tradiții și cântec popular pascal
Button Back

Clama
  • COMUNICAT DE PRESĂ: Festivalul-concurs de tradiții și cântec popular pascal

         LT ”Mihail Sadoveanu” a găzduit în Sfânta Miercure din Săptămâna Luminată Festivalul-concurs de tradiții și cântec popular pascal , organizat de către Direcția Învățământ.

          Festivalul a fost deschis de către dna Eugenia Buruian, șef adjunct al DÎ, președintele juriului, care a felicitat cu Sfintele Sărbători de Paști participanții și a mulțumit conducătorilor colectivelor încadrate în concurs, cât și elevilor pentru faptul că depun eforturi pentru a păstra și promova tradițiile și obiceiurile pascale, încearcă să mențină vie legătura dintre tinerele generații și viața strămoșilor noștri.

        Sărbătoarea Învierii Domnului a însemnat pentru strămoși scoaterea la iveală a tot ceea ce aveau mai bun spiritual și cultural:portul popular de sărbătoare, oferirea de prinoase frumos împodobite Domnului, rugăciuni și cântări. Aceasta au încercat să aducă în scenă și participanții la festival.

         Mulțumim tuturor celora care cu dragoste și respect s-au apropiat de cele sfinte, trezind în inimile celor care i-au urmări din sală dorința de a urma Domnului Hristos, a fi mai iubitori, mai milostivi.

          HRISTOS A ÎNVIAT! ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

    Postat 22 aprilie 2017

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
2179 Festivalul-concurs de tradiții și cântec popular pascal_2017 (PROCES-VERBAL_Festivalul-concurs de tradiții și cântec popular pascal_2017.doc)
Festivalul-concurs de tradiții și cântec popular pascal_2017
Festivalul-concurs de tradiții și cântec popular pascal_2017
Button Home Button Top of Page