Notă informativă cu privire la desfășurarea seminarului teoretico - practic „Implementarea atletismului pentru elevi” cu pofesorii de educație fizică din instituțiile raionului
Button Back

Clama
  • Notă informativă cu privire la desfășurarea seminarului teoretico - practic „Implementarea atletismului pentru elevi” cu pofesorii de educație fizică din instituțiile raionului

          La data de 07 octombrie 2014, în  incinta LT  Universum” din Sărata Galbenă, Federația de Atletism din Republica Moldova a desfășurat seminarul teoretico-practic „Implementarea atletismului pentru elevi”, conform Programului „Kids Athletics” al IAAF.

        În cadrul seminarului  s-a  discutat despre problema  tendinței globale  de descreștere a procentajului elevilor  ce practică exercițiul fizic și, la general, s-a vorbit despre starea sănătății copiilor din Republica Moldova și mijloacele de  combatere a acestui  proces  nefavorabil, care a luat amploare.

            Profesorii au avut ocazia să facă cunoștință cu experiența altor țări în privința ameliorării acestei probleme  prin intermediul  Programului „Kids Athletics” și au participat la o demonstrare practică a acestui program. Participanții au primit, în afară de posibilitatea de a realiza schimbul de experiență în domeniu, cîte un Certificat de Participare din partea Federației de Atletism din RM.

             Instituția gazdă, LT ,,Universum”  a fost  foarte bine pregătită pentru a primi acest seminar,a  fost acordată sala de festivități pentru partea teoretică și au fost organizate 8 echipe a cîte 4 fete și 4 băieți fiecare, necesare pentru partea practică a seminarului.

           La acest seminar au  participat 40 de profesori de Educație Fizică din  instituțiile de învățămînt ale raionului Hîncești.  Profesorii au remarcat utilitatea acestui seminar.

          Din păcate, nu au fost prezenți specialiștii din 18 instituții. Direcția Învățămînt Hîncești recomandă managerilor să ia atitudine în legătură cu acest aspect.

     

    Ex. Brăguță Sergiu

    Specialist responsabil

    Tel.0269-2-26-79

    Postat 13 octombrie 2014

Button Home Button Top of Page