31 Mai - ULTIMUL SUNET !!! Mesajul tradițional de felicitare al Șefei Direcției Învățământ Hîncești adresat TUTUROR ACTANȚILOR AI PROCESULUI EDUCAȚIONAL RAIONAL !!!
Button Back

Clama
  • 31 Mai - ULTIMUL SUNET !!! Mesajul tradițional de felicitare al Șefei Direcției Învățământ Hîncești adresat TUTUROR ACTANȚILOR AI PROCESULUI EDUCAȚIONAL RAIONAL !!!

    Stimați colegi! Dragi elevi! Onorați părinți!

    Aflându-ne la finele anului academic atipic 2020-2021, mă adresez dumneavoastră, tuturor celor care, în calitate de dascăli, elevi, părinți sau parteneri ai educației, după multe provocări și tentative de a le înfrunta cu stoicism, ați dat sens și ați făcut posibil ca actul educațional, și în anul acesta, să fie unul prin care societatea noastră să-și mențină și să-și întărească poziția de națiune democratică, bazată pe respectul pentru adevăr și pentru înaintașii noștri.

    Acest an plin de zbucium ne-a oferit și oportunitatea nouă, cadrelor didactice,de a face o schimbare, de a impulsiona creșterea noastră profesională. Am reevaluat valorile, relațiile noastre cu oamenii dragi, conștientizând că și despărțirea apropie, dacă iubești cu adevărat.

    A fost un an dificil, cu diverse provocări, cu deosebite emoții, cu multe realizări, dar și suficiente regrete. Cred că nu am fost pe fază și nu am avut puterea, capacitatea și resursele să creăm, cu adevărat, o nouă normalitate în educație, să inovăm, să ne resetăm, să schimbăm major viziuni, politici, să ne reinventăm și să ne reformăm sistemul de învățământ. Poate că a fost și o perioadă prea copleșitoare. Oricum, acest an ne-a oferit multe lecții și ele trebuie învățate.

    În rimul rând,ar trebui să învățăm să ne apreciem profesorii, și nu să-i denigrăm, pentru că rolul lor e unul major și nu e ușor să ai această meserie nici în vremuri normale, dar ,mai ales, în pandemie.

    Trebuie să învățăm că educația la distanță / online are destul potențial și că sunt multe de făcut în acest domeniu privind formarea profesorilor pentru metode interactive, asigurarea echipamentelor necesare școlilor, sprijinul copiilor din categorii dezavantajate.

    Va trebui să conștientizăm că este imperios necesar să începem a construi un sistem de învățământ rezilient, care să știe să facă față provocărilor de orice fel, cu organizare, proceduri, roluri și responsabilități asumate.

    Dar ne-a și învățat acest an marea putere a lui „împreună” și că e nevoie să ascultăm toate vocile, și elevii, și părinții, și profesorii și să luăm decizii doar după ce i-am consultat. Împreună cu MECC am depășit situațiile dificile, pentru că am resimțit substantial suportul logistic, moral și material prin toate donațiile oferite. Am resimțit ajutorul APL(I și II). Acestea toate împreună vor contribui și, în continuare, la crearea stării de bine în instituțiile noastre.

    În virtutea menirii sale, școala, chiar dacă s-ar părea a luat o altă întorsătură, detașându-ne de învățământul traditional, și-a păstrat direcția și a asigurat educație eficientă și la distanță. Fiecare dintre noi, pe parcursul anului școlar, are un rol direct sau indirect în raport cu educația, ca elev, educator, pedagog sau părinte. Anul școlar ce-și încheie cursul rămâne unul fără precedent, purtând amprenta pandemiei de COVID-19, care a solicitat conjugări de eforturi ale tuturor actanților. Apreciem eforturile și implicarea responsabilă în fundamentarea deciziilor luate la nivel de fiecare instituție în interesul primordial al elevilor.

    STIMAȚI ACTANȚI AI PROCESULUI EDUCAȚIONAL RAIONAL!

    Aducem mulțumiri profunde pentru activitatea desfășurată în anul școlar atipic 2020-2021. Perioada estivală care demarează s-o parcurgem cu multă prudență pentru a ne proteja, pentru a ne întrema forțele și a ne pregăți atât fizic, cât și moral întru asaltarea unui nou început, pe care ni-l dorim altfel, mai bun.

    Să conștientizăm că numai prin dragostea de carte putem cunoaște dragostea de neam,dragostea de țară, precum și adevărul despre cine suntem, de unde venim și încotro mergem. Cartea ne poate ajuta să găsim această forță și să știm s-o punem în aplicare pentru a construi viitorul nostru european. Dumnezeu să ne ajute și să ne lumineze calea dreaptă!

     

                             Cu mult respect și admirație, în numele tuturor

                                 angajaților Direcției  Învățământ Hîncești,

                                                      Valentina TONU, șefa direcției

    Postat 30 mai 2021

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
3447 Mesajul de Felicitare - 31 Mai: ULTIMUL SUNET !!! (Mesaul de felicitare - Ultimul sunet!.pdf)
Button Home Button Top of Page