Testarea națională în învățământul primar și examenele de absolvire a gimnaziului au fost anulate
Button Back

Clama
  • Testarea națională în învățământul primar și examenele de absolvire a gimnaziului au fost anulate

    Comisia pentru situații excepționale a Republicii Moldova a aprobat, 17 aprilie 2020, decizia Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a anula testarea națională în învățământul primar și examenele de absolvire a gimnaziului, sesiunea 2020. Decizia a fost luată în contextul situației epidemiologice din țară.

    Elevilor care finalizează în acest an de studii clasa a IX-a le vor fi eliberate Certificate de studii gimnaziale în baza notelor medii anuale obținute pe parcursul claselor a VII-a și a IX-a. Notele la disciplinele de examen vor reprezenta media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a notelor medii anuale, obținute de elevi, la disciplinele respective. În baza Certificatelor de studii gimnaziale, elevii vor putea participa la admiterea în liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional.

    https://mecc.gov.md/ro/content/testarea-nationala-invatamantul-primar-si-examenele-de-absolvire-gimnaziului-au-fost-anulate

     

     

    Postat 22 aprilie 2020

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
3209 DISPOZIȚIA nr. 19 din 17 aprilie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (CSE_dispozitia_nr_19_17042020.pdf)
Button Home Button Top of Page