BUGETUL INSTITTUTIILOR PENTRU 2015 PRECIZAT SI EXECUTAT PE SEMESTRUL I 2015
Button Back

Clama
  • BUGETUL INSTITTUTIILOR PENTRU 2015 PRECIZAT SI EXECUTAT PE SEMESTRUL I 2015

    Conform HOTĂRÎRII GRM Nr. 868 din  08.10.2014 privind finanţarea în bază de cost standard per elev a instituţiilor de învăţămînt primar şi secundar general din subordinea autorităţilor publice locale de nivelul al doilea; 

    Anexei nr.1 la Hotărîrea Guvernului  nr. 868 din 8 octombrie 2014 "REGULAMENT privind finanţarea în bază de cost standard per elev a instituţiilor de învăţămînt primar şi secundar general din subordinea autorităţilor publice locale de nivelul al doilea"

    III. Executarea, raportarea şi monitorizarea bugetelor

        21. Executarea bugetelor instituţiilor de învăţămînt este reglementată de actele normative în vigoare.

        22. Soldurile băneşti înregistrate la data încheierii anului bugetar din transferurile categoriale se acumulează în componenta unităţii administrativ-teritoriale pentru utilizare în anul respectiv, în corespundere cu prevederile Regulamentului cuprins în anexa nr.2 la prezenta hotărîre.
        23. Autorităţile administraţiei publice locale şi instituţiile de învăţămînt prezintă, la solicitarea Ministerului Educaţiei, informaţii şi date, conform unor indicatori şi formulare, în termenul stabilit de acesta.

    24. Rapoartele financiare privind executarea bugetului instituţiilor de învăţămînt se întocmesc conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

        25. Monitorizarea aplicării prezentei Metodologii se efectuează la nivel central de către Ministerul Educaţiei în comun cu Ministerul Finanţelor, iar la nivel local – de  către direcţiile de învăţămînt în comun cu direcţiile finanţe
        26. Informaţiile despre bugetul aprobat al instituţiilor de învăţămînt, executarea acestuia şi rezultatele monitorizării aplicării prezentei  Metodologii se postează pe pagina web oficială a Ministerului Educaţiei şi a consiliului municipal/raional şi/sau a Adunării Populare a Găgăuziei. 

             În rezultatul prezentării Dărilor de seamă, se observă, că majoritatea instituțiilor nu au restabilit soldul nefolosit din anul 2014.

             Dat fiind faptul, Vă remitem atașat informația generalizată la nivel de raion per instituție cu executarea bugetului pentru anul 2014, aprobarea bugetului pentru anul 2015, inclusiv a sumelor precizate conform Deciziilor CR Hîncești din Componenta raională, Fondul Educației Incluzive și din soldul disponibil al Consiliului raional Hîncești pentru anul 2015. TOTODATĂ Vă prezentăm executarea bugetului pentru SEMESTRUL I, anul 2015, informație remisă și prezentată de către DVS.

     

    Responsabil G.Țurcanu

    Postat 27 iulie 2015

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
1162 BUGETUL PRECIZAT 2015_EXECUTAT SEMESTRUL I 2015 (Buget_INSTITUTII PRECIZAT 2015_EXEC_I SEM 2015.xls)
Button Home Button Top of Page