MANAGERILOR ȘCOLARI SPRE INFORMARE și EXECUTARE:
Button Back

Clama
  • MANAGERILOR ȘCOLARI SPRE INFORMARE și EXECUTARE:

    În conformitate cu scrisoarea Agenției Servicii Publice a Republicii Moldova nr. 2079 din 25.04.2018, Direcția  Învățământ  Hâncești Vă  informează:

    1. În perioada 02 mai - 30 iunie 2018, serviciile de eliberare a actelor de identitate  ale Departamentului înregistrare și evidență a populației a Agenției Servicii Publice vor desfășura Campania de eliberare a actelor de identitate absolvenților instituțiilor de învățământ preuniversitar. Aceste acțiuni se întreprind în scopul extinderii accesului la serviciile privind eliberarea actelor de identitate, îndeosebi, pentru absolvenți și realizarea dreptului acestora la învățătură.

    2. În conformitate cu prevederile legale, la eliberarea actelor de identitate, minorul se reprezintă și se identifică în exclusivitate de reprezentantul legal, iar în cazul copiilor separați de părinți asupra cărora nu a fost instituită nicio formă de protecție (tutelă, curatelă) și a copiilor aflați în serviciile sociale de plasament, se reprezintă de către autoritatea tutelară sau administrația insituției respective, cu condiția prezenței obligatorii a persoanei reprezentate.

    3. În contextul realizării obiectivelor propuse, Direcția Învățământ recomandă instituțiilor educaționale, în persoana directorului, să asigure informarea tuturor persoanelor cointeresate în obținerea actelor de identitate și monitorizarea modului  de prezentare de către aceștea  a setului de documente necesare. 

     

    Anexăm Circulara Agenției Servicii Publice a Republicii Moldova

     

               

    A. Costrîj, specialist   superior

    Tel. 0269-2-38-16

     

     

    Postat 02 mai 2018

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
2577 MANAGERILOR ȘCOLARI SPRE INFORMARE și EXECUTARE: (CIRCULARA_SERVICII ELIBERARE ACTE_mai-iunie2018.PDF)
Button Home Button Top of Page