Angajatorii sunt obligați să planifice pentru formarea continuă a angajaților cel puțin 2 la sută din fondul de salarizare al unității.
Button Back

Clama
  • Angajatorii sunt obligați să planifice pentru formarea continuă a angajaților cel puțin 2 la sută din fondul de salarizare al unității.

    În atenția managerilor școlari!

    Prin prezenta Direcția Învățământ, în baza scrisorii  MECC, vă aduce la cunoștință că dezvoltarea profesională a personalului didactic, științifico –didactic,științific și de conducere este obligatorie  pe parcursul întregii activități profesionale.

    Reamintim că, în conformitate cu prevederile art.134 alin.(4) lit (b) din Codul Educației, personalul didactic din învățământul general beneficiază de dreptul garantat de stat la stagii de formare profesională în domeniul activității continuă a angajaților cel puțin o dată la trei ani.

    În acest scop, și potrivit art.213 din Codul muncii, angajatorii sunt obligați să planifice pentru formarea continuă a angajaților cel puțin 2 la sută din fondul de salarizare al unității.

    Cheltuielile aferente delegării cadrelor didactice și de conducere la stagiile de formare continuă, conform planificării anuale, vor fi acoperite integral de către angajatori din mijloacele financiare planificate în acest scop.

    Conducătorii instituțiilor de învățământ trebuie să elaboreze și să aprobe ,în modul stabilit ,pentru toți pedagogii antrenați în desfășurarea procesului educațional ,planuri de formare continuă a personalului ,astfel încăt să fie asigurată executarea art.134 alin.(4) lit(b) din Codul Educației.

    Planurile respective vor fi supuse evaluărilor pe parcursul inspecțiilor tematice și inopinate.

    Conducătorii instituțiilor de învățământ care nu vor respecta prevederile legale în domeniul formării profesionale a personalului didactic vor fi sancționați disciplinar.

     

    Ex .Tripac Galina –specialist metodist DÎ Hâncești  tel 0 269 2 38 31

    Postat 07 septembrie 2017

Button Home Button Top of Page