ȘEDINȚA LUNARĂ
Button Back

Clama
  • ȘEDINȚA LUNARĂ

     
    Pentru managerii instituțiilor de învățământ general din raion a devenit deja o tradiție de a se întruni lunar în cadrul ședințelor de lucru în teritoriu, având un obiectiv clar: de a promova aspectele ce definesc cultura organizațională și rezultatele înregistrate de instituția gazdă.
    De data aceasta, managerii școlari au fost găzduiți de IP GM „C. Tănase” Nemțeni, în cadrul ședinței, desfășurate de către DÎ , la data de 25 aprilie. Activitatea a fost circumscrisă tematicii: Reactualizarea competențelor manageriale cu referire la procesul de încheiere a anului școlar.
    În debutul ședinței, directorul instituției Galina Mardare, primarul localității Elena Doronceanu, au salutat publicul și au prezentat instituția, localitatea, făcând o raportare la istoricul și prezentul lor.
    Moderatoarea evenimentului, dna Valentina Tonu, șefa DÎ, s-a referit la aspectele conceptuale ale unui management eficient. Participanții la ședință au fost antrenați în rezolvarea situațiilor practice ce vizau îmbunătățirea activității manageriale prin prisma standardelor de competență profesională. Angajații Direcției Învățământ s-au raportat la aspectele ce țin de cadrul normativ ce trebuie valorificat la încheierea anului școlar:organizarea și desfășurarea sesiunii de examene, momente de încheiere a procesului de atestare. În așa mod, s-a reușit o abordare exhaustivă a subiectelor, managerii prezenți au remarcat relevanța punerii în discuție a lor.
    Lecțiile publice, prezentate de către cadrele didactice din instituție: Lidia Tohilat, învățătoare, Marina Solomon, învățătoare, Pîrlici Veronica, profesor de limba franceză, Șincu Ion, profesor de matematică, Angela Nicolau, profesor de limba și literatura română, au fost realizate corect, riguros, în cheia cerințelor curriculare.
    Atmosfera de sărbătoare a fost creată de decorul tematic pascal și completat cu o activitate extrașcolară „Mugurași de viață în lumina învierii”.
    DÎ Hîncești apreciază înalt activitatea organizată și desfășurată de către IP GM „C. Tănase” Nemțeni și aduce mulțumiri membrilor administrației instituției (director Galina Mardare, director adjunct pentru instruire Lidia Tohilat, director adjunct pentru educație Angela Nicolau) și cadrelor didactice antrenate în organizarea ședinței.
    Oxana Scutaru, specialist principal, DÎ

    Postat 26 aprilie 2024

Button Home Button Top of Page