INVITAȚIE: Direcția Învățământ Hâncești inițiază organizarea și desfășurarea mesei rotunde ”Impactul implementării politicilor educaționale în instituțiile de învățământ ale raionului”
Button Back

Clama
  • INVITAȚIE: Direcția Învățământ Hâncești inițiază organizarea și desfășurarea mesei rotunde ”Impactul implementării politicilor educaționale în instituțiile de învățământ ale raionului”

            Direcția Învățământ Hâncești  inițiază organizarea și desfășurarea  mesei  rotunde  Impactul  implementării  politicilor educaționale în instituțiile de învățământ ale raionului”.

           Masa  rotundă are scopul de a evalua nivelul de recepționare de către actanții educaționali a politicilor promovate spre implementare de către MECC și Direcția Învățământ Hâncești,dar și de a stabili care sunt  principalele realizări și provocări în asigurarea unui proces eficient și transparent  de management educațional.

            Evenimentul  se va desfășura  pe zone, conform graficului stabilit în Planul lunar de activitate,cu participare reprezentativă a tuturor actorilor educaționali din teritoriu. Fiecare instituție de învățământ va delega câte un părinte de la fiecare treaptă de școlaritate, 2 elevi, membri ai Consiliului local de elevi, 2 profesori, toți vor  fi însoțiți de managerul instituției. Subiectele abordate vor viza aspectele ce țin de procesul de debirocratizare a sistemului de raportare, noua  lege unică de salarizare, reglementarea timpului de muncă a cadrelor didactice, Reglementarea managementului  temelor  pentru acasă, uniforma școlară, organizarea  alimentației copiilor, modificările la Hotărârea de Guvern nr. 868 etc. Managerii școlari sunt somați să informeze actorii educaționali despre subiectele ce urmează a fi discutate, să nu restricționeze numărul doritorilor de a participa. Totodată, discuțiile se pot axa pe aspectele - problemă  ale sistemului. Impulsionați  interesul pentru discuții.

           Evenimentul se va desfășura în ziua stabilită în planul de activitate pentru luna noiembrie, după lecții. Începutul la ora 14.00.

             Vă rugăm să difuzați informația și să asigurați participarea la întâlnirea prevăzută.

     

     

    Cu respect,

    Valentina TONU, șefa DÎ Hâncești

    Postat 31 octombrie 2018

Button Home Button Top of Page