Dragi elevi, stimaţi părinţi, onoraţi pedagogi!
Button Back

Clama
  • Dragi elevi, stimaţi părinţi, onoraţi pedagogi!

    Dragi elevi, stimaţi părinţi, onoraţi pedagogi!

                A devenit o frumoasă tradiţie, ca în fiecare an, la sfârşitul lunii mai, instituţiile de învăţământ preuniversitar din ţara noastră să marcheze în mod festiv sărbătoarea „Ultimului sunet”.

                Această zi  devine pentru toată societatea nu numai un prilej de satisfacţie, ci şi un motiv de profundă meditare despre rolul educaţiei şi pedagogului în societate.

                Declarat prioritar, sistemul educaţional contribuie nemijlocit la formarea cetăţeanului de mâine. Iată de ce este necesar să avem o şcoală puternică, care nu doar să instruiască, ci şă şi educe adevăraţi patrioţi ai neamului.

     

    Dragi elevi!

                În drumul parcurs prin labirinturile cunoaşterii călăuză fidelă vă este Măria Sa Cartea, un nesecat izvor de înţelepciune. Şi, dacă misiunea voastră este de a învăţa, de a acumula cunoştinţe trainice, avem certitudinea că aţi reuşit, pentru că viitorul dictează antrenare plenară la edificarea societăţii democratice, dar aceasta le reuşeşte celor puternici. Puternic a fost, este şi va fi cel bine instruit, bine educat. Sărbătoarea Ultimului Sunet este pentru voi deosebitul prilej de evaluare a succeselor obţinute pe parcursul acestui an şcolar, dar, în acelaşi timp, şi  un imbold de înălţare continuă.

     

    Dragi absolvenţi!

                Este nostalgic pentru voi ultimul clopoţel. El vă inundă sufletul de bucurie, de speranţe, de mîndrie pentru şcoala voastră şi profesorii care v-au îndrumat. Examenele care vă aşteaptă cer de la voi insistenţă şi seriozitate. Oricât de anevoioase ar fi cărările destinului să fiţi receptivi la îndemnul sufletului de a reveni acasă, la baştină, pentru a o face înfloritoare.

     

    Dragi pedagogi, educatori!

                Cu truda voastră s-a mai format încă o generaţie. Meritaţi respectul şi admiraţia pentru ceea ce faceţi şi realizaţi. Rămâneţi călăuza frumosului, adevărului, dreptăţii, valorilor fără de care o societate nu poate exista.

     

    Dragi părinţi!

                Niciodată nimănui nu i-a reuşit să ne substituie nici fizic, nici spiritual. Familia trebuie să fie şi să rămână leagănul copilăriei, al demnităţii umane, al respectului şi al credinţei.

                Să tratăm şcoala ca un adevărat partener în creşterea şi educarea copiilor noştri în spiritul valorilor naţionale pentru a dăinui ca neam.

     

    Stimaţi actanţi ai procesului educaţional raional!

                Aducem mulţumiri profunde pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar ce-şi încheie cursul.

                Perioada estivală care demarează s-o parcurgem cu mult folos pentru a ne întrema forţele şi a ne pregăti atât fizic, cât şi moral întru asaltarea unui nou început.

                Să conştientizăm că numai prin dragostea de carte putem cunoaşte dragostea de neam, dragostea de ţară, precum şi adevărul despre cine suntem, de unde venim şi încotro mergem. Şi numai prin generaţii de oameni şcoliţi, sinceri, corecţi şi harnici vom depăşi mediocritatea şi condiţia unei societăţi cu o mentalitate depăşită. Forţa noastră este în noi înşine. Cartea ne poate ajuta să găsim această forţă şi să ştim s-o punem în aplicare pentru a construi viitorul nostru european.

     

     

    Cu mult respect,

    VALENTINA TONU,

    Șefa Direcţiei Învăţământ Hânceşti

    Postat 26 mai 2017

Button Home Button Top of Page