ZIUA CUNOŞTINŢELOR
Button Back

Clama
  • ZIUA CUNOŞTINŢELOR

    În atenţia managerilor şcolari:

         În conformitate cu scrisoarea Ministerului Educaţiei nr. 02/13-821 din 10.08.2015, Direcţia Învăţămînt Hînceşti  Vă  informează  că anul şcolar 2015-2016 va începe la 1 septembrie, fiind marcată sărbătoarea ,,Ziua Cunoştinţelor”.

        Pentru prima zi a anului şcolar conducătorii instituţiilor de învăţămînt vor întocmi şi aproba un orar special, care va include timpul alocat pentru organizarea  sărbătorii, ora de dirigenţie şi 2-3 ore  din orarul de bază al lecţiilor. Conducătorii instituţiilor de învăţămînt pot organiza, în afara evenimentului solemn, şi alte activităţi motivante  şi interesante pentru elevi.

       Conducătorii instituţiilor de învăţămînt sînt liberi în alegerea modalităţii de desfăşurare a sărbătorii Zilei Cunoştinţelor. În cazul deciziei de organizare a careului  solemn, dedicat sărbătorii, acesta va începe la ora 8-30 cu onorarea simbolurilor de stat, onorarea simbolurilor localităţii,  iar timpul alocat să nu depăşească 45 de minute, pentru a evita insolaţiile şi supraoboseala elevilor.

        Prima lecţie în orarul zilei de 1septembrie va fi ora întîlnirii diriginţilor cu elevii. Dirigintele este liber în alegerea subiectului discuţiei cu elevii, asigurînd racordarea tematicii abordate la particularităţile de vîrstă şi interesele elevilor, precum şi la cele mai importante aspecte în din domeniul ştiinţei, culturii.

        Direcţia Învăţămînt  recomandă cadrelor didactice să creeze  pentru fiecare elev oportunităţi de implicare  în activităţile organizate în cadrul primei ore, să faciliteze integrarea în colectiv a noilor veniţi, să asigure un mediu lipsit de riscuri pentru fiecare elev şi să excludă orice formă de discriminare.

      

     

    Ex. Macari Tamara

    Tel. 0269-2-26-79

    Postat 12 august 2015

Button Home Button Top of Page