În atenția profesorilor de informatică
Button Back

Clama
  • În atenția profesorilor de informatică

    Stimați colegi,

    Ne pare rău pentru neimplicarea d-ră în evenimentul Hour of Code 2014 și vă invităm să vă alăturați, anul acesta, mult mai entuziasmat.

    Vă rog să aduceți la cunoștința elevilor din instituțiile dumneavoastră informația respectivă  și să-I încurajați să participe la Campania global Ora de Programare (Hour of Code).

    Mai jos, găsiți instrucțiunile de participare din partea organizației ADFABER, responsabilă de promovarea evenimentului în România și Republica Moldova.

     

    Despre proiect

    ​            Campania globală​, Hour of Code (http://ro.code.org), urmă​reș​te să​ inspire cît mai mulț​I copii, tineri, dar ș​i adulți să ​învete să​ programeze.

     

    Obiectiv

    Obiectivul campaniei este ca, în perioada 7-13 decembrie, în timpul Computer Science Education Week, cît mai mulți profesori să implice elevii lor în Hour of Code (Ora de Programare). 

    Nota: nu se cere a desfăsura activitățile în cadrul orelor. Activitatea poate fi realizată la orice oră.


    Ce trebuie facut?

    Vă rugăm să oferiți elevilor șansa de a vedea că programarea este simplă și oricine poate învăța să programeze la nivel de bază.

    Alături de profesorii de specialitate orice professor poate să participe ca și organizator Hour of Code pentru elevii săi.

    Înscrieți școala sau liceul dumneavoastră pe harta lumii pentru a găzdui un eveniment Hour of Code. https://hourofcode.com

    Fiți unul dintre organizatorii care dovedește că oricine poate învăța programare și toți elevii merita să învețe cum se creează  tehnologia. Acest fapt reprezintă un impact major pentru toti, în viitorul lor.

    Tutorialele Hour of Code sunt disponibile în peste 40 limbi străine.

    https://hourofcode.com/ro/ro/how-to )

    Pentru a se înregistra și a găsi materialele necesare, precum și alte tutoriale, se va accesa adresa  https://hourofcode.com/ro/ro

    Datorită dumneavoastră, a profesorilor de informatică din lume, Hour of Code a fost un real succes!

    De asemenea, a fost creată o aplicație online prin care puteți genera o diplomă de participare pentru dumneavoastră și/sau instituția pe care o reprezentați.

    Prin accesarea link-ului http://adfaber.org/hocdiploma/ și completarea cîmpului liber, se va genera automat diploma.

    Speram ca evenimentul Hour of Code 2015 să atragă în continuare cît mai mulți profesori și elevi curioși, implicați și dornici de învățare.

     

    Notă: Informația despre realizarea evenimentului va fi prezentată pînă la data de 18 decembrie 2015, în biroul 406 sau pe adresa irinabudurin@mail.ru

     

    Ex. Irina Budurin, 0269-23095

    Postat 24 noiembrie 2015

Button Home Button Top of Page