Cu referire la proiectul Instrucţiunii cu privire la testarea candidaţilor în vederea obţinerii certificatului de îndeplinire a standardului minim de competenţe profesionale şi manageriale în sistemul educaţional
Button Back

Clama
  • Cu referire la proiectul Instrucţiunii cu privire la testarea candidaţilor în vederea obţinerii certificatului de îndeplinire a standardului minim de competenţe profesionale şi manageriale în sistemul educaţional

    Direcţia Învăţămînt Vă informează că Ministerul Educaţiei a propus spre consultare publică proiectul Instrucţiunii cu privire la testarea candidaţilor în vederea obţinerii certificatului de îndeplinire a standardului minim de competenţe profesionale şi manageriale în sistemul educaţional.

    Vă recomandăm să consultaţi documentul şi să remiteţi propunerile, pe adresa direcţiei, pînă la data de 9 iulie (vezi proiectul Instrucţiunii plasat pe site-ul DÎ la data e 30 iunie, Noutăţi).

     

    Conform proiectului Instrucțiunii, pentru a obține certificatul, candidații vor trebui să rezolve la calculator un test constituit din 30 de întrebări din domenii conexe sistemului educațional.  

             Înscrierea la testare se va face on-line, prin intermediul unei aplicații de pe site-ulwww.ctice.md. Candidații vor completa un formular în care vor indica data și ora la care doresc să susțină testul.  

             Întrebările vor fi generate de către sistemul informatic în care se va realiza testarea. Testul va include atît întrebări închise (la care candidatul va trebui doar să bifeze răspunsul corect), cît și întrebări deschise, la care candidatul va trebui să răspundă textual. Testarea se va înregistra video.

             Pentru a trece testarea și, respectiv, a intra în posesia certificatului, candidații vor trebui să obțină cel puțin 35 de puncte din totalul celor 50. Candidații situați sub această limită, vor avea posibilitatea să se înscrie repetat la susținerea testului după o perioadă de 3 luni.

    Se preconizează ca primele testări să fie organizate în a doua parte a lunii august 2015. 

     

    Postat 02 iulie 2015

Button Home Button Top of Page