Incluziunea digitală rurală
Button Back

Clama
  • Incluziunea digitală rurală

    Fundaţia Orange susţine incluziunea digitală rurală

    Fundaţia Orange anunţă lansarea proiectului „Incluziunea digitală rurală”.  Pentru a facilita incluziunea digitală a elevilor din mediul rural, vor fi selectate prin concurs 10 şcoli, care vor fi dotate cu seturi performante de echipamente IT: proiector, ecran şi laptop. Proiectul „Incluziunea digitală rurală” este desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi este implementat de către Centrul de Informaţii Universitare.

    Mickael Faure, Preşedintele Consiliului Fundaţiei Orange Moldova: „Fundaţia Orange consideră că educaţia este o prioritate pentru orice comunitate, iar domeniul digital este o parte indispensabilă a învăţământului. Acest proiect vine să micşoreze decalajul dintre şcolile rurale şi urbane privind dotarea tehnică, pentru că, considerăm că fiecare copil merită să aibă accesul la un învăţământ de calitate. Sperăm ca acest echipament va oferi profesorilor posibilitatea de a oferi elevilor lecţii mai dinamice, utilizând materiale vizuale, filmuleţe, prezentări etc.”.

    Administraţiile, instituţiile preuniversitare care îşi doresc un laptop, un proiector şi un ecran pot participa la concurs, dacă instituţiile pe care le conduc sunt plasate în zonele rurale şi numără cel puţin 400 de elevi. 

    Dosarul de participare trebuie să includă:

    1) Formular de aplicare completat;

    2) Un document ce confirmă numărul de elevi în şcoală;

    3) O scrisoare de recomandare eliberată de primăria localităţii în care se află şcoala;

    4) O scrisoare de motivare, din partea directorului instituţiei, care să explice necesitatea unui astfel de echipament pentru şcoala în cauză, precum şi să specifice în ce activităţi şcolare acesta va fi folosit.

     

    Termenul limită de depunere a dosarului de participare este 30 aprilie 2014.

    Dosarele complete se depun la sediul Centrului de Informaţii Universitare din str. Pușkin 16, or. Chişinău, MD 2012. Acestea pot fi depuse personal sau pot fi transmise prin poşta ordinară la adresa indicată mai sus.

     

    Pentru informaţii suplimentare accesaţi www.eac.md sau trimiteţi un e-mail la eac@eac.md.

    Postat 17 aprilie 2014

Button Home Button Top of Page