Masa rotundă cu profesorii de educație plastică
Button Back

Clama
  • Masa rotundă cu profesorii de educație plastică

    Masa rotundă cu profesorii de educație plastică

    În conformitate cu Planul de activitate al Direcției Învățământ Hîncești pentru luna mai, la data de 15.05.2023, în incinta Instituției Publice Complexul Educațional Gimnaziu - Grădiniță „Vasile Movileanu” Secăreni s-a desfășurat Masa Rotundă cu profesorii de educație plastică cu genericul: „Vasile Movileanu – mesager al Frumosului”. (Totalurile etapei raionale a concursului de desen, ediția a II-a). Administrația comunei, în persoana domnului primar de Secăreni, Cojocaru Gheorghe a realizat o incursiune în istoria satului, precum și a instituției.

    Expoziția lucrărilor originale ale pictorului-grafician Vasile Movileanu a dezvăluit crâmpeie din viața artistului plastic, precum și din amintirile depănate de cei dragi: soția Ana și fiica Victoria. Valorificarea creației lui Vasile Movileanu a fost realizată de colegii de breaslă care l-au cunoscut pe parcursul vieții: Valeriu Herța, artist plastic, președinte al Asociației de Caligrafie ,,Dacia’’, membru al UAP din Moldova, Tatiana Vatavu, artist plastic, profesoară gr. didactic superior Colegiul de Artă Plastică ,,Al. Plămădeală’’, Simionescu Daniela, Asociația Domy Music Star Sibiu. Profesorii de educație plastică au demonstrat, conform curriculumului la disciplină, oportunitatea cunoașterii lucrărilor lui Vasile Movileanu de către profesori și elevi în studierea diverselor procedee și tehnici de lucru.

    Provocarea evenimentului a fost atelierul practic, o tentativă spontană de creativitate realizată de profesorii noștri cu succes, urmată de o demonstrație de caligrafie din partea artistului plastic, Valeriu Herța. Invitații – membri ai juriului au analizat amănunțit lucrările micilor pictori din raion, apreciind naivitatea, spontaneitatea, coloristica acestora, precum și profesionalismul cadrelor didactice. Finalul activității a fost încununat de o activitate extracurriculară cu genericul: ,,Cât trăim pe-acest pământ,/Să păstrăm ce-avem mai sfânt!”

    Direcția Învățământ Hîncești aduce mulțumiri echipei manageriale a Instituției Publice Complexul Educațional Gimnaziu - Grădiniță “Vasile Movileanu” Secăreni pentru buna organizare a activității. Sincere mulțumiri elevilor și profesorilor care s-au aventurat în participarea la cea de-a II-a ediție a concursului raional de artă plastică „Vasile Movileanu – mesager al Frumosului”.

     

     

    Ex.Scutaru Oxana

     

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=776513857409064&set=pcb.776515574075559

     

    Postat 16 mai 2023

Button Home Button Top of Page