Seminarul teoretico-practic pentru profesorii de matematică cu subiectul: ”Managementul implementării calitative a curricula 2019 în clasele V-VIII, X-XII la matematică din perspectiva formării competențelor”.
Button Back

Clama
  • Seminarul teoretico-practic pentru profesorii de matematică cu subiectul: ”Managementul implementării calitative a curricula 2019 în clasele V-VIII, X-XII la matematică din perspectiva formării competențelor”.

    În conformitate cu planul de activitate al DÎ Hîncești pentru luna martie, la data de 31.03.2023 în incinta GM Pașcani s-a desfășurat seminarul teoretico-practic pentru profesorii de matematică cu subiectul: ”Managementul implementării calitative a curricula  2019 în clasele V-VIII, X-XII la matematică din perspectiva formării competențelor”. Activitatea face parte din formările în domeniul Managementul implementării calitative a curricula 2019.

     Cu un cuvânt de salut a venit dna director, Ursu Ecaterina, făcând referire la istoricul localității și al școlii, proiecte implementate, rezultate obținute.

    Aspectul practic  axat pe motivația pentru învățare ca  factor hotărâtor în asigurarea succesului școlar s-a conturat în cadrul orelor publice prezentate de către profesorii de matematică  Rotaru Svetlana, grad didactic II și  Galben Aliona, grad didactic II. Cu deosebit profesionalism,  dlor au  prezentat modalități prin care putem motiva elevii: acordarea de calificative / stimulente, încurajarea verbală/ nonverbală, controlul imediat, responsabilizarea elevilor și crearea unei atmosfere plăcute în clasă, relaționarea permanentă cu familia, crearea unor situații de competiție și de joc, folosirea unor metode activ-participative, abordarea unui conținut adecvat, specific vârstei și argumentarea necesității studierii acestuia.

    Direcția Învățământ Hîncești aduce mulțumiri echipei manageriale a GM Pașcani pentru responsabilitatea manifestată în organizarea și desfășurarea seminarului.

     

    Postat 20 aprilie 2023

Button Home Button Top of Page