Comunicat de presă
Button Back

Clama
  • Comunicat de presă

    În data de 10.10.2019, în incinta LT ”M.Sadoveanu” Hîncești, s-a desfășurat seminarul teoretico-practic pentru profesorii de limba franceză din instituțiile de învățământ secundar general, nivelul I și II, din raionul Hâncești, cu subiectul : ” Exploatarea didactică media la ora de limba franceză”.

             La seminar au participat 32 de cadre didactice.

    Activitatea a fost moderată de  voluntarii francezi de la asociația ”Solidarite Laique”, dl Gerard Broussaud, coordonatorul grupului de voluntari pentru Moldova și formatorul TIC, Francois Maurice, care a prezentat unele modalități de lucru cu tehnologiile informaționale la lecția de limba franceză.

    Pe parcursul activității a fost prezentată tehnologia BYOD care permite utilizarea dispozitivelor digitale variate de care dispun elevii (mobil, tabletă) pentru a exploata resursele informaționale multimedia, a dezvolta activitatea colaborativă în cadrul grupului de elevi. 

    De asemenea, s-a discutat despre programul și concursul internațional inițiat de Ministerul Culturii al Franței ”Dis-moi 10 mots de la francophonie” (Spune-mi 10 cuvinte ale francofoniei) care se desfășoară în fiecare an.

    La final, profesorii au fost invitați să acceseze platforma pe francoismaurice.hd.free.fr  în care pot fi găsite toate materialele seminarului, precum și activitățile grupului de voluntari francezi care vin în fiecare an și vizitează școlile din republica Moldova.

     

    Postat 14 octombrie 2019

Seminar cu profesorii de limba franceză
Seminar cu profesorii de limba franceză
Seminar cu profesorii de limba franceză
Seminar cu profesorii de limba franceză
Button Home Button Top of Page