Comunicat de presă: seminar raional cu profesorii de de limba și literatura rusă
Button Back

Clama
  • Comunicat de presă: seminar raional cu profesorii de de limba și literatura rusă

    La data de 1 martie  2019, în incinta Gimnaziului Mingir, Direcția Învățământ  Hâncești a desfășurat  seminarul metodico-practic raional al profesorilor de limba  și literatura rusă cu tematica ”Formarea de abilități și de competențe la lecțiile  de limba si literatura rusă - ca factor de calitate a procesului educuțional”.

    Reperele teoretice au fost prezentate de dna A. Costrîj, specialist superior DÎ.  S-a mențonat că calitatea procesului educațional și rezultatele obținute depind în mare măsură de selectarea chibzuită și utilizarea eficientă a  strategiilor didactice în cadrul lecției. S-a pus accentul pe îmbunătățirea calității procesului instructiv-educativ prin diversificarea și modificarea strategiilor de predare-învățare.

    În cadrul lecțiilor publice, prezentate de către doamnele Sîrbu Tatiana și   Midon Svetlana, au fost valorificate aspectele teoretice puse în discuție, evidențiind în mod practic cum este asigurat succesul prin selectarea adecvată a metodelor și procedeelor de lucru (fiind pe larg utilizate tehnologiile informaționale) și implicarea cu interes a elevilor în realizarea cu succes a sarcinilor propuse.

    Activitatea extracurriculară ”Primăvara, mama, dragoste…”  a promovat tradițiile instituțuției  confirmând că instituția pune accentul pe educarea copiilor în spiritul valorilor general-umane, altoiind la ei dragostea față de mamă, dragostea față de natura, ținutul natal…

    Participanții la seminar au  apreciat înalt  bună cultură organizațională a Gimnaziului Mingir, a  membrilor echipei manageriale (director – dna Sîrbu Svetlana, directori adjuncti -  doamnele: Bordeianu Lilia;  Sîrbu Tatiana; Tataru Viorica).

    Direcția Învățământ aduce mulțumiri administrației instituției pentru efortul depus în oraganizarea și desfășurarea seminarului.

    Postat 11 martie 2019

poză
poză
poză
Button Home Button Top of Page