Comunicat de presă: seminar cu educatorii
Button Back

Clama
  • Comunicat de presă: seminar cu educatorii

     Miercuri, 31 octombrie 2018, în incinta IET Lăpușna, r-ul Hâncești, s-a desfășurat seminarul teoretico-practic cu educatorii din grădinițele raionului Hâncești, abordând subiectul „Valorificarea metodei experimentului în cadrul activităților integrate”.

    Acest seminar de formare a avut ca scop formarea educatorilor în utilizarea metodei experimentului în activitățile cu copii.

            Educatorii participanți au asistat la una din cele trei activități demonstrative propuse de către educatorii – gazdă: Pârău Veronica (grupa medie); Vâzdoagă Elena, Moșneaga Eugenia (grupa mare) Stanciu Maria (grupa pregătitoare);   

      În cadrul activităților, participanțiii au putut  observa diversitatea și modul de utilizare a experimentelor conform vârstei copiilor.  

    După activități, echipa didactică și managerială din grădiniță a propus participanților materiale cu ajutorul cărora să poată efectua un experiment. În faza aceasta a seminarului mulți educatori au făcut un schimb de cunoștințe practice cu privire la experimentele pe care le pot face cu copii.

    La finele întâlnirii educatorii au conștientizat importanța utilizării metodei experimentului atât pentru copii cât și pentru ei personal.

     Pentru acasă toți s-au obligat să implementeze unul dintre experimentele care i-a impresionat mai mult.

            Direcția Învățământ aduce mulțumiri cadrelor didactice menționate, echipei manageriale a IET Lăpușna, precum și tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea activităților. Sperăm că lucrurile văzute și la acest seminar vor fi diseminate între colegi și aplicate în cadrul activităților din fiecare grădiniță a raionului.

     

    Ex: Pascal M, specialist metodist DÎ

    Postat 08 noiembrie 2018

Seminar cu educatorii
Seminar cu educatorii
Seminar cu educatorii
Button Home Button Top of Page