Concursul pentru elevi ”Împreună reducem riscurile”
Button Back

Clama
  • Concursul pentru elevi ”Împreună reducem riscurile”

         Direcția Învățământ Hâncești, la recomandarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării informează cu referire la inițiativa Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale ale Ministerului Afacerilor Interne despre organizarea la nivel național în anul 2018 a Concursului pentru elevi ”Împreună reducem riscurile”. Scopul general al concursului este prevenirea și diminuarea riscurilor asociate vieții cotidiene și situațiilor excepționale prin îmbunătățirea nivelului de pregătire a tinerei generații pentru situații imprevizibile, precum și cultivarea unui spirit civic și patriotic în rândul tinerilor. Acest eveniment a fost lansat în anul 2017, în formatul Școala de vară pentru copii ”Împreună reducem riscurile”, ediția I (de probă), în perioada 24-28 mai 2017, la Tabăra pentru copii” Romantica”, raionul Cahul. Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor. Drept urmare, Ministerul Educației Culturii și Cercetării susține inițiativa Ministerului Afacerilor Interne și se asociază ca partener în organizarea evenimentului respectiv la nivel Național.

         Concursul se preconizează de a fi desfășurat în perioada aprilie-mai 2018, în două etape:

    ·         Etapa raională (la care pot participa echipele liceelor din raion- câte 10 elevi din cl. X-XII);

    ·         Etapa II-a republicană, la care vor participa învingătorii I-ei etape (10 echipe), se va desfășura la finele lunii mai, în cadrul unei tabere de vară, cu același generic ”Împreună reducem riscurile”.

       La recomandarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Direcția Învățământ propune  conducătorii instiutțiilor de învățământ liceal să prevadă în bugetul pentru 2018 cheltuieli pentru concursul vizat, asigurând toate condițiile necesare pregătirii, deplasării și participării echipelor la etapele  concursului.

        Anexăm originalul-Circulara ministerului Educației, Culturii și Cercetării

     

    Șefa DÎ Hâncești                                                                       V. Tonu

     

    Ex. M. Pascal

    Tel.0(269)25843

    Postat 28 septembrie 2017

Documente anexate

Nr Titlul documentelor anexate
2345 Concursul pentru elevi ”Împreună reducem riscurile” (DI_Concurs pentru elevi _Împreună reducem riscurile_2017-2018.PDF)
2346 Concursul pentru elevi ”Împreună reducem riscurile” (ME_Concurs pentru elevi _Împreună reducem riscurile_2017-2018.PDF)
Button Home Button Top of Page