Dragi actanți ai procesului educational din instituțiile de învățământ ale raionului!
Button Back

Clama
 • Dragi actanți ai procesului educational din instituțiile de învățământ ale raionului!

  Iarăși e Întâi septembrie, un început al altui deosebit an școlar, dar la fel de așteptat, râvnit și bine intenționat. Ca și altă data, ne vom aduna cu dor și multă râvnă în sălile de clasă, primenite și capacitate de a-și adăposti tezaurul intelectual al națiunii. Situația epidemiologică continua să adumbrească ale noastre intenții de a reveni cu tot dinadinsul în albia normalității, de-aceea va trebui să acționăm prudent toți, conjugându-ne eforturile. Întotdeauna am avut aceeași abordare, întotdeauna am acționat într-un unison. În acest moment de restriște, Vă îndemn pe toți - elevi, părinți, pedagogi, educatori - să ne mobilizăm și împreună să întreprindem și să aplicăm măsurile potrivite pentru protecția copiilor în școli și în grădinițe. Vom respecta normele de sănătate publică pentru a preveni contaminarea cu virusul hulpav. Protejând elevii și copiii, vom implementa protecția muncii fiecăruia dintre noi.

  Din perspectiva funcției pe care o dețin, obiectivul principal al mandatului meu este, și în continuare, acela de a mă asigura că, la acest nivel, deciziile pe care trebuie să le luăm noi, APL(II), APL (I) (adică fondatorii) și conducătorii instituțiilor educaționale, sunt bazate pe studii realiste și consultarea tuturor categoriilor de parteneri. Este esențial  ca deciziile noastre să fie unele care să urmărească scopuri înalte, în cazul anului acesta, desfășurarea procesului educațional într-o siguranță deplină. Doar prin cumulul acțiunilor fiecărui actor educațional - elev, părinte, cadru didactic - vom reuși.

    În această zi, pe care o doresc cu adevărat festivă, Vă îndemn să pătrundem în spațiul educațional cu multă încredere și să-l organizăm în corespundere cu cerințele timpului nefast pe care îl parcurgem, care așteaptă de la noi colaborarea, să acceptăm diferențele. Urez tuturor să găsească răspunsul cel mai bun pentru/prin educație.

    În această zi, care marchează începutul  unui nou an școlar, mă adresez dumneavoastră tuturor celor care, în calitate de dascăli, elevi, părinți sau parteneri ai educației, dați sens și faceți posibil ca actul educațional să fie unul prin care școala națională să-și întărească poziția de școală democratică. În numele tuturor colegilor mei, angajați ai Direcției Învățământ Hîncești, Vă urez tuturor putere de a rezista și a învinge provocările, sănătate morală și fizică pentru a vă fortifica potențialul și multă dorință de a vă asuma cel mai activ rol, care să genereze inovare, ce să fie orientată nu pe rezultate de moment, ci pe consecințe pozitive de durată.

    Într-un ceas bun, lume bună! TOTUL va fi bine!                                  

  Postat 31 august 2021

1 Septembrie
Button Home Button Top of Page