COMUNICAT PRESĂ: Stagii de instruire al profesorilor de educație fizică/civică, cu tema ”Primul ajutor în situații de urgență”
Button Back

Clama
  • COMUNICAT PRESĂ: Stagii de instruire al profesorilor de educație fizică/civică, cu tema ”Primul ajutor în situații de urgență”

    La data de 27 aprilie 2017, în incinta GM ”M. Viteazu” or. Hîncești, Centrul National de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească a desfășurat stagii de instruire la nivel raional cu profesorii de educație fizică/civică din instituțiile de învățămînt secundar,  cu tema ” Acordarea primului ajutor în situații de urgentă”.

    Profesorii au avut parte de activitate teoretică care a inclus informații necesare pentru a acorda primul ajutor în caz de resurcitare cardiopulmonară.  

    Partea teoretică a urmărit conceptul „Lanţului supravieţuirii” care reprezintă paşii vitali care trebuiesc urmaţi pentru o resuscitare reuşită:

    ·         Recunoaşterea imediată a urgenţei si apel pentru ajutor calificat.

    ·         Începerea manevrelor de resuscitare cât mai rapidă;

    ·         Defibrilarea cât mai rapidă.

    La partea practică au fost implicați toți participanții instruirii. Aceștia au avut simulări de resuscitare a copilului, adolescentului și a unei persoane mature.

      La sfîrșitul instruirii fiecărui profesor i-a fost oferit  certificat de instruire.

     

    Executor: Pascal Marina, specialist metodist, SMCFP, DÎ Hâncești

    Postat 02 mai 2017

Button Home Button Top of Page