Celebrarea a celor 30 de ani de la adoptarea Constituţiei Republicii Moldova!!!
Button Back

Clama
  • Celebrarea a celor 30 de ani de la adoptarea Constituţiei Republicii Moldova!!!

    Stimați cetățeni!
    Asigurarea unui stat de drept şi respectarea necondiţionată a drepturilor constituţionale este o caracteristică esenţiala a unei societăţi armonioase. Astfel, Constituţia Republicii Moldova reprezintă cel mai important document de reglementare în domeniul public, politic și social al țării noastre. Celebrarea a celor 30 de ani de la adoptarea Constituţiei ne onorează prin faptuș că a stabilit fundamentele democraţiei şi a creării statului de drept în Republica Moldova. Privind atât în trecut, cât și în prezent, putem afirma că Legea Fundamentală este primul simbol al unității noastre, reprezentând lupta poporului pentru libertate, justiție și onoare.
    Constituţia Republicii Moldova reprezintă Legea noastră supremă , cuprizând principii şi norme esențiale care afirmă valori fundamentale ale statului de drept şi ale economiei de piaţă. Ea garantează drepturile fundamentale ale omului şi buna funcţionare a instituţiilor de bază ale statului, oferind cadrul necesar pentru un sistem de guvernare bazat pe drepturile inalienabile ale umanităţii: viaţă, libertate şi căutarea fericirii.
    Adoptarea Constituţiei la data de 29 iulie 1994 a marcat un moment istoric important, reprezentând o nouă etapă pentru Republica noastră independentă. A devenit simbolul luptei pentru libertate, democraţie şi drepturile omului. Constituţia reaminteşte fiecărui cetăţean datoria sacra de a sluji cu loialitate patria și de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova.
     

    Postat 29 iulie 2024

30 de ani de la adoptarea Constituţiei Republicii Moldova!!!
Button Home Button Top of Page