Seminar cu profesorii de matematică „Educația STEM, STEAM în procesul educațional la matematică. Instrumente pentru elaborarea și implementarea proiectelor”.
Button Back

Clama
  • Seminar cu profesorii de matematică „Educația STEM, STEAM în procesul educațional la matematică. Instrumente pentru elaborarea și implementarea proiectelor”.

     

    https://www.facebook.com/photo?fbid=959216449138803&set=pcb.959216859138762

    „Nu subestimați matematica, trăiți cu ea”! Acesta a fost motto-ul seminarului cu profesorii de matematică din data de 12 aprilie 2024 organizat în incinta IP LT „M. Sadoveanu” mun. Hîncești. Ca subiect de discuție am avut „Educația STEM, STEAM în procesul educațional la matematică. Instrumente pentru elaborarea și implementarea proiectelor”.  

    Activitatea face parte din formările în domeniul Managementul implementării calitative a curricula 2019.

    Cu un cuvânt de salut și o prezentare frumoasă a instituției a venit directorul liceului, d-na Lidia Podgorneac, făcând referire la istoricul ei, direcții de activitate, proiecte implementate, rezultate obținute.

    Aspectele teoretice au fost prezentate de Plăcintă Mariana, specialist metodist DÎ Hîncești.

    Aspectul practic, s-a conturat:

    I. În cadrul orelor publice prezentate de către profesorii:

    1. Donea Glafira, cl. a VI-a „B”, subiectul lecției: „Elemente de geometrie”;
    2. Plăcintă Mariana, cl. a VIII-a „A”, subiectul lecției: „Proprietăți ale patrulaterelor”;
    3. Mititelu Svetlana, cl. a XI-a „B”, subiectul lecției: „Determinanți, lecție de sinteză integrativă”;

    Cu deosebit profesionalism, dlor au prezentat modalități prin care putem motiva elevii: acordarea de calificative / stimulente, încurajarea verbală/ nonverbală, controlul imediat, responsabilizarea elevilor și crearea unei atmosfere plăcute în clasă, inițierea unor situații de competiție și de joc, folosirea unor metode activ- participative, abordarea unui conținut adecvat, specific vârstei și argumentarea necesității studierii acestuia.

    II. În cadrul atelierului de lucru, unde au fost prezentate 4 proiecte cu subiectul:

    1. Procentele în viața mea (cl. VI Marin Artiom, Șestovschi Evelina, Verdeș Ema)
    2. Matematica- sursă de a descoperi mediul înconjurător (cl.IX Bodișteanu Cornel, Mostovoi Sabina, Ciubotă Alexandra, Bodișteanu Alexandra)
    3. Geometria din „nisip” (cl. X-a Lică Alexandru)
    4. Aplicații ale integralei definite (cl. XII-a Roșanu Arina, Suhovici Alexandrina)

    Prin realizarea acestor proiecte elevii au înțeles cât de misterioasă este lumea din jurul nostru și cât de simplă poate fi, dacă ai cunoștințe de matematică.

     

     

    Direcția Învățământ Hîncești aduce mulțumiri echipei manageriale și echipei de profesori de matematică a IP LT „M. Sadoveanu” mun. Hîncești pentru responsabilitatea manifestată în buna organizare și desfășurare a seminarului.

     

    Plăcintă Mariana, specialist metodist DI Hîncești.

     

     

     

    Postat 12 aprilie 2024

Button Home Button Top of Page