COMUNICAT DE PRESĂ: seminarul cu bibliotecarii școlari din 20-04-2016
Button Back

Clama
  • COMUNICAT DE PRESĂ: seminarul cu bibliotecarii școlari din 20-04-2016

    Motto: „Rar persoană să rămînă neclintită în părerile sale, dacă cineva încearcă permanent să i le schimbe”.

     

         În data de 20.04.2016, în incinta gimnaziului  Bujor, s-au întrunit bibliotecarii şcolari, care au participat la un seminar cu genericul „Criza lecturii la elevi şi activităţi de promovare a cărţii”.

        Participanţii, cei 47 de bibliotecari, au discutat despre efectele pe termen lung al indiferenţii faţă de lectură, despre efectele negative ale lipsei de lectură, care devin din ce în ce mai vizibile în rezultatele şcolare, au încercat să identifice posibile rezovări pentru criza lecturii la elevi.

        Tema a fost detaliată de cei mai buni cititori ai bibliotecii în trei activităţi prezentate.

        Cu argumente forte Pro lectură, lectura cărţilor pe suport tradiţional, s-au pronunţat cîştigătorii concursului „Biografia mea de cititor”, care  şi-au citit lucrările prezentate la concurs.

        Cei prezenţi în sală au fost implicaţi în diverse activităţi distractive, victorine literare. Cel mai activ şi mai bine pregătit participant a primit un cadou pentru biblioteca din instituţia sa: un set de cărţi, dăruit de către  cititori fideli ai bibliotecii gimnaziului Bujor.

             Oaspeţii au rămas impresionaţi de biblioteca dotată cu literatură, amenajată modern, de acţiunile întreprinse de echipa  manageriale, în vederea asigurării integrale a funcţionalităţii ei la o normă întreagă, de colaborarea strînsă dintre cadrele didactice - bibliotecă.

          Graţie eforturilor bibliotecarei, Cazacu Lucia, grad profesional II şi eforturilor celorlalţi actanţi ai procesului educaţional din gimnaziu - biblioteca a devenit un centru de cultură şi informare util tuturor angajaţilor şi elevilor.

           Acasă, participanţii au plecat cu convingerea că lucrurile se pot schimba spre bine, căci părerile şi gusturile se transmit nesimţit la om.

     

            Responsabil: Buiuc Vera, specialist principal, metodist.

    Postat 20 aprilie 2016

seminarul cu bibliotecarii școlari din 20-04-2016
seminarul cu bibliotecarii școlari din 20-04-2016
Button Home Button Top of Page