COMUNICAT DE PRESĂ: seminarul cu profesorii de limba franceză
Button Back

Clama
  • COMUNICAT DE PRESĂ: seminarul cu profesorii de limba franceză

    Marți, în data de 05.01.2016, în incinta LT „Mihai Eminescu” , Hîncești ,în cadrul acțiunelor Centrului Regional  Francofon al Europei  Centrale și Orientale ”CREFECO” a Organizației Internaționale a Francofoniei în parteneriat cu Ministerul Educației al RM și Direcția Învățămînt Hîncești, s-a desfășurat atelierul diseminării formării profesorilor de limba franceză  ”A preda dezvoltînd competența interculturală și predarea în cadrul unui proiect trandisciplinar și interdisciplinar”

    În cadrul atelierului au fost abordate aspecte ce se circumscriu obiectivelor propuse, precum:

    ·         Definirea noțiunilor de bază.

    ·        Cum se instalează realitatea culturală și interculturală

     .       Crearea unui proiect didactic.

    Atelierul s-a desfășurat în două etape , prima fiind condusă de dna Tripac Galina,grad didactic I –îi ,avînd scopul de-a evedenția cum realitatea culturală se instalează în concordanță cu istoria,sociologia psihologia. A doua etapă a fost condusă de dna Ana Lozovoi, grad didactic II, avînd scopul creării unui proiect didactic trandisciplinar și interdisciplinar .

                Aducem mulțumiri echipei manageriale  a instituției (Ana Plăcintă – director interimar; Inga Cătănoi - director adjunct educație)  pentru responsabilitatea manifestată în organizarea și desfășurarea seminarului. În special, pentru promovarea elementelor culturii organizaționale a instituției și axarea pe propagarea valorilor naționale.

     

    G.Tripac, sp. metodist

    Postat 01 februarie 2016

seminar_limba franceza1
seminar_limba franceza2
seminar_limba franceza3
seminar_limba franceza4
Button Home Button Top of Page