COMUNICAT DE PRESĂ: Seminarul metodico - practic cu subiectul ,,Instrumente de monitorizare a calității implementării noilor curricula”
Button Back

Clama
  • COMUNICAT DE PRESĂ: Seminarul metodico - practic cu subiectul ,,Instrumente de monitorizare a calității implementării noilor curricula”

    La data de 30 noiembrie 2022, Liceul Teoretic ,,Vasile Alecsandri” din mun. Ungheni, a desfășurat seminarul metodico - practic cu subiectul ,,Instrumente de monitorizare a calității implementării noilor curricula”, la care au participat directori adjuncți din raionul Ungheni, dar, în calitate de invitați, în conformitate cu prevederile Acordului de parteneriat, și directori adjuncți din raionul Hîncești: Ciubotaru S.,LT,,Mihail Sadoveanu”, Briceag G., LT ,, Ștefan Holban”, Beșleaga G.,GM,,A.Bunduchi”, Bucur S., LT Lăpușna. Obiectivul General al acestui seminar a fost „Diseminarea bunelor practici”.

    În cadrul seminarului, s-au organizat mai multe activități:

    ❖ „Prezentarea Instituției”

    ❖ Lecții publice în diferite nivele școlare (gimnazial, liceal) la diverse discipline

           ❖ Atelier metodico-practic: ❖ "Instrumente de planificare ❖ Instrumente de formare ❖ Instrumente de control”

    ❖ Activitatea extracurriculară „Erudit Alecsandrist”.

    Conținutul tematic abordat este unul foarte actual, având în vedere că lista instrumentelor de monitorizare a implementării Curriculumului național reprezintă un obiectiv strategic valoros al oricărei instituții de învățământ. Elaborarea CALITATIVĂ a acestor documente permite și creează o monitorizare eficientă, nu numai pentru buna funcționare a instituției, dar, în mod prioritar, pentru asigurarea serviciilor educaţionale de calitate, care permite formarea de competențe elevilor, necesare integrării în societatea modernă. Cu alte cuvinte s-a realizat schimbul de idei între echipe, s-au formulat concluzii generale și s-au trasat direcții de aplicabilitate în alte contexte și, mai ales, în viața de zi cu zi a curricula nouă. Directorii adjuncți din raionul Hâncești, participanți la seminar, exprimă sincere mulțumiri întregului colectiv didactic și elevilor LT,,Vasile Alecsandri”,implicați în organizarea evenimentului interactiv, în special, dnelor Pancu Iulia, șefa Direcției Învățământ Ungheni și Nuca Ana, managerul instituției gazdă, pentru parteneriatul productiv și eficient.

    Bucur Svetlana, director adjunct, LT Lăpușna

    https://www.facebook.com/photo?fbid=1445873992568257&set=pcb.1445879585901031

     

    Postat 02 decembrie 2022

Button Home Button Top of Page