Ziua Drapelului, Ziua Europei!
Button Back

Clama
  • Ziua Drapelului, Ziua Europei!

    În ultimii ani a devenit o tradiție pentru instituțiile din Republica Moldova, să marcheze sărbătorile oficiale. Astfel, anual, la 27 aprilie este sărbătorită Ziua drapelului de Stat, iar la 10 mai – Ziua Europei.

                În scopul promovării valorilor statului, valorilor și principiilor europene, DÎ propune să organizați și să desfășurați în instituțiile educaționale  din localitățile raionului, a unui șir de activități ( dezbateri, mese rotunde, concursuri , etc.) dedicate acestor sărbători, activități care vor fi desfășurate pe parcursul unei sau a cătorva zile, având ca finalitate mediatizarea și promovarea valorilor democratice.

                Desfășurarea unor astfel de acțiuni va contribui la:

    educarea tinerii generații în spiritul importanței și respectului simbolurilor statului;cunoașterea simbolicii statului; dezvoltarea personalității elevilor  pe baza unor valori împărtășite de către toți europenii; cunoașterea Europei, regiunilor sale și rolul Instituțiilor Uniunii Europene.

    Rugăm, ca până în data de 10 mai, să comunicați DÎ printr-o notă informativă, activitățile desfășurate, tematica acestora, numărul de elevi participanți și un colaj de fotografii în format electronic (jpg) la adresa de e-mail: vera.buiuc@mail.ru.

    Postat 09 aprilie 2019

Button Home Button Top of Page