COMUNICAT DE PRESĂ: sistarea activității taberei de odihnă ”Trandafir” din Vadul lui Vodă
Button Back

Clama
  • COMUNICAT DE PRESĂ: sistarea activității taberei de odihnă ”Trandafir” din Vadul lui Vodă

          Direcția Învățământ Hâncești regretă mult oribilitatea cazurilor produse în tabăra de odihnă ”Trandafir” din or.Vadul lui Vodă, SRL „Dovi Grup”, unde, conform contractului încheiat ca rezultat al evaluării documentelor de calificare, se odihneau 150 de copii din institituțiile educaționale ale raionului.

             În dimineața zilei de 8 august, șefa DÎ a fost sesizată de către părintele unui elev din GM ”A.Donici” Ciuciuleni despre un caz de violență fizică aplicat în raport cu fiul dumnealui, în tabăra de odihnă ”Trandafir”. A fost emis actul administrativ, prin care specialistul metodist, responsabil de odihna de vară a copiilor din cadrul DÎ, dna M.Pascal, a fost delegat pentru examinarea circumstanțelor cazului produs. Aflată la locul destinat, dna Pascal M. a depistat nereguli despre care a informat șefa direcției. Drept urmare, comisia constituită la nivel de direcție a decis de a retrage copiii din tabără. A fost mobilizat transportul școlar care, până seara, a transportat copiii în localitățile de unde vin.Totodată, au fost sesizate organele abilitate despre cazurile de violență, sugerându-se și părinților cu copii agresați să facă același lucru. S-a inițiat procedura de reziliere a contractului cu SRL ”DOVIGRUP” or. Vadul lui Vodă, t/o”Trandafir”. Agenției de Achiziții Publice i s-a solicitat includerea SRL ”DOVIGRUP” or.Vadul lui Vodă, t/o ”Trandafir” în lista de interdicție a operatorilor economici.

           Direcția Învățământ Hâncești, în baza unui contract adițional, va asigura în continuare odihna copiilor, inclusiv a celor din primul tur de la t/o ”Trandafir”, la SRL ”OLCRISCOM”, s.Slobozia Dușca, Criuleni, începând cu 11 august curent.

          

            

    Postat 09 august 2018

Button Home Button Top of Page