COMUNICAT DE PRESĂ: Examenele de absolvire a gimnaziului, 11 iunie 2018
Button Back

Clama
  • COMUNICAT DE PRESĂ: Examenele de absolvire a gimnaziului, 11 iunie 2018

               La data de 11 iunie s-a desfășurat cel de-al doilea examen de absolvire  a ciclului gimnazial la limba de instruire.

          Putem menționa că majoritatea instituțiilor supuse monitorizării au respectat Regulamentul cu privire la examenele naționale de absolvire a gimnaziului, sesiunea 2018.

             În toate instituțiile au fost asigurate condiții pentru  organizarea și desfășurarea regulamentară a examenelor: asitența în sălile de clasă, prezența lucrătorului medical în instituția de învățământ, aparate radio în fiecare sală de examene, listele candidaților afișate pe ușa sălilor în care se desfășoară examenele, prezența fiecare candidat cu actul de identitate, asigurarea transportării și securității testelor.

             Toți candidații s-au prezentat în ziua respectivă la ora stabilită. Condițiile create în sălile destinate desfășurării examenelor au permis ca elevii să se poate concentra asupra realizării subiectelor.

             Aranjarea candidaților într-o singură încăpere crează posibilitatea unei monitorizări externe mai eficiente.

          Menționăm, în plan pozitiv, următoarele instituții care au creat condiții optime atât pentru desfășurare cât și monitorizare a examenelor:

             GM Caracui

             GMG Cotul Morii

             GM Boghiceni

             GM ”Cezar Radu” Leușeni

             GM Călmățui.

         Direcația Învățământ recomadă GM Logănești, GM Mingir, GM ”Sergiu Andreev”, LT ”Ștefan Holban”, precum și altor instituții de a revedea toate posibilitățile ca următorul examen să se desfășoare într-o singură sală.

          Atenționăm și asupra faptului: cadrele didactice care administrează și asistă procesul de desfășurare  a examenului trebuie să respecte întocmai prevederele Regulamentului, or, în GM Mingir s-au depistat derogări.

       Recomandăm admnistrației GM Mingir să sancționeze persoana care a încălcat prevederele Regulamentului conform prevederilor legale.

          În scopul asigurării respectării prevederilor Regulamentului, Direcția Învățământ Hâncești propune să luați act de informația respectivă.

    Postat 13 iunie 2018

Button Home Button Top of Page