COMUNICAT DE PRESĂ: Campionatul Republican de jocuri intelectuale ”Sub cușma lui Guguță”
Button Back

Clama
  • COMUNICAT DE PRESĂ: Campionatul Republican de jocuri intelectuale ”Sub cușma lui Guguță”

    Centrul Republican pentru Copii și Tineret a organizat vineri, 23 februarie, primul joc din cadrul Campionatului Republican de jocuri intelectuale ”Sub cușma lui Guguță”, inițiat la data de 6 decembrie, destinat elevilor claselor a X-XII-a din instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

    Campionatul Republican de jocuri intelectuale ”Sub cușma lui Guguță” este un joc de echipă, care este compus din 6 etape. Fiecare etapă conţine 5 runde a câte 8 (opt) întrebări fiecare. Runda I: ”Încălzirea” – conține întrebări din diferite domenii fără nici o legătură conceptuală sau de alt fel între acestea. Runda V: ”Muzică și film” – conține întrebări legate de domeniile ”Muzică” și ”Film”. Rundele II, III și IV sunt tematice, însă de fiecare dată tematica acestora e diferită și poate fi aflată doar la momentul etapei propriu-zise. Etapele se vor desfășura în fiece lună pe parcursul perioadei susmenționate.

    Din Raionul Hâncești au participat 7 elevi din clasele a XI-a și XII-a,  LT ”M.Sadoveanu”, care s-au manifestat foarte bine, obținând la etapa dată locul doi.

    Scopul proiectului îl reprezintă valorificarea  patrimoniului cultural al Republicii Moldova şi cultivarea sentimentelor de respect pentru valorile naţionale, prin promovarea acestora în forma unor jocuri intelectual-distractive.

    Proiectul propus se evidențiază printre altele de acest gen nu doar prin faptul că presupune implicarea a unui număr mare de tineri din toată Republica, cât și prin metoda neobișnuită de educare prin joc. Tinerii își vor testa cunoștințele, intuiția, logica, precum și capacitatea de a coopera cu alți tineri în diverse circumstanțe, în perioada decembrie 2017 – mai 2018, la Centrul Republican pentru Copii și Tineret.

    Echipele participante la Campionat vor obține diplome de participare.

    Echipele câștigătoare vor obține diplome de merit și premii.

    Deţinătorii Premiului I vor avea posibilitatea de a participa în cadrul unei emisiuni televizate.

    Postat 01 martie 2018

Campionatul Republican de jocuri intelectuale ”Sub cușma lui Guguță”
Campionatul Republican de jocuri intelectuale ”Sub cușma lui Guguță”
Button Home Button Top of Page